Gündem EBA kurs sistemi yeni dönemde kullanılacak mı?

EBA kurs sistemi yeni dönemde kullanılacak mı?

13.08.2016 - 09:57 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı hizmetleri ile eğitimde yeni dönem başladı. Öğrenci ve öğretmenler sanal ortamda MEB EBA kurs portalı ile önemli bir eğitim kaynağından yararlanabiliyor. 2016-2017 eğitim öğretim müfredatına uyumlu ders içerikleri de şimdiden EBA kurs portalındaki yerini aldı.

EBA kurs sistemi yeni dönemde kullanılacak mı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında yürüttüğü dijital temelli sanal eğitim çalışmaları, Türk eğitim sistemi içerisinde modernize edilmiş bir yapının uygulama konulabilmesine olanak veriyor. Özellikle de Türkiye’de Bakanlar Kurulu ile kapanan dershaneler dolayısı ile eğitim alanında öğrencilerin daha yüksek başarılara ulaşabilmeleri açısından önemli bir katkısı olan okul dışı eğitim desteğinden faydalanamamalarına yol açıyordu. Öğrencilerin okul dışında okul derslerini takviye edici ve aynı zamanda da TEOG, YGS ve LYS gibi sınav uygulamalarına hazırlıklarına yardımcı olacak eğitim desteğinin sağlanabilmesi amacı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan EBA kurs portalı uygulaması geldi.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan bu sanal Eğitim Bilişim Ağı portalı sayesinde okul müfredatına uygun ve güvenli bir okul dışı eğitim desteği milyonlarca öğrenciye ulaştırılabiliyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi ile birlikte çok küçük yaşlardan itibaren modern mobil teknoloji ve dolayısı ile de internet hizmetleri ile taşıyan öğrencilerin, çok sık şekilde eğlence ve medya içerikleri için kullanmaya başladıkları interneti artık okul derslerine ve eğitim başarılarına katkı sağlaması amacı ile de kullanabilmelerine olanak sağlıyor.

Günümüz modern çağında elektronik ortam üzerinde öğrencilerin okul derslerine yardımcı olacak niteliklerde çok sayıda özel sanal eğitim portalı bulunuyordu. Ancak bu sanal eğitim portallarının hiçbirinin Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde bulunmaması ve güvenirlilik yönünden velileri pek fazla tatmin etmemesi dolayısı ile öğrencilerin bu sanal eğitim portallarını kullanmalarına veliler tarafından çok sıcak bakılmıyordu. Ancak elektronik ortam üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından faaliyete sokulan EBA kurs portalı ile birlikte internette doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olan bir sanal eğitim portalının hizmet vermeye başlaması sağlandı.

Böylelikle velilerde çocuklarının internet üzerinden okul derslerine takviye olacak ders kaynaklarına veya e-kurs hizmetlerine EBA kurs portalı üzerinden ulaşabilmesi konusunda gönül rahatlığı ile izin vermelerine yol açıyor. Sanal ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması içerisinde oldukça geni,ş kapsamlı bir de5rs ve konu içeriği bulunuyor. Özellike de öğrencilerin farklı anlatım tarzlarından yararlanarak her konuyu kesinlikle anlamadan geçmemeleri ve böylelikle de Türk eğitim sisteminde önemli bir sorun yaratan ezberci anlayışın tamamen ortadan kaldırılabilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile yakalanan bu önemli avantaj sayesinde öğrencilerin eğitim kariyerlerindeki başarılarını çok daha yüksek seviyelere ulaştırabilmeleri hususunda da çok önemli bir avantaj sağlıyor.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı portalı üzerinde çok zengin bir ders içeriği ve kaynağı bulunurken öğrenciler internet erişimi sağlayabildikleri her noktadan son derece pratik bir şekilde EBA giriş ekranından sisteme giriş yaparak, ders kaynaklarından faydalanabiliyor. Aynı şekilde öğretmenler tarafından kullanılabilmekte olan Eğitim Bilişim Ağı portalına öğretmenlere özel olarak oluşturulan EBA giriş ekranından giriş yapan öğretmenler hem bakanlığı akademik personellerinin hazırladıkları ders içeriklerinden yararlanabiliyor hem de kendisinin de yapabildiği gibi diğer meslektaşlarının paylaştığı ders içeriklerinden yararlanabiliyor.