Gündem EBA kurs sistemine nasıl video yükleniyor?

EBA kurs sistemine nasıl video yükleniyor?

19.10.2016 - 09:00 | Son Güncellenme:

EBA Kurs Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiştir. EBA Kurs projesi hayata geçirildiği günden beri kendini yenilemektedir. Öğretmenler ve öğrenciler için mükemmel bir hizmet olan EBA Kurs ile ilgili merak edilen bilgiler haberimizde.

EBA kurs sistemine nasıl video yükleniyor

EBA Kurs başarılı veya başarısız tüm öğrenciler için faydası bulunan bir hizmettir. EBA Kurs, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir projedir. EBA Kurs içerisinde öğrencilerin faydalanabileceği binlerce doküman, görsel, ses, video, e-kitap, e- dergi bulunmaktadır. Üstelik öğrenciler EBA Kurs hizmetinden faydalanmak istediğinde hiçbir ücret ödemiyor. EBA Kurs üzerindeki tüm hizmetler tamamen ücretsiz. Öğrenciler okulda gördükleri dersleri EBA Kurs sayesinde tekrar edebiliyorlar. Bu sayede öğrenciler hem bilişim teknolojilerini kullanarak bir şeyler yapıyor hem de başarısına katkıda bulunabiliyor. EBA Kurs hayata geçtiği günden bu güne kadar sürekli olarak güncel tutulan bir hizmettir. Açıldığı günde kalmayıp, öğretmen ve öğrenciler tarafından geliştirilmesine olanak sağlanmıştır. Öğretmenler de EBA Kurs hizmetinden faydalanabiliyorlar. EBA Kurs içerisinde farklı projeler üretip, meslektaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Ayrıca EBA Kurs sistemine gönüllü olarak videolar yükleyebiliyorlar.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA Kurs’ta Video Nasıl Paylaşılır?
EBA Kurs sistemi içerisine video yüklemek için öncelikle giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapmak için EBA Kurs resmi internet sayfasına giriş yapınız. Hemen sağ üst köşede bulunan Giriş butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer sağ üst köşede ad ve soyadınız yazıyorsa sisteme girişiniz gerçekleşmiş demektir. Hemen ad soyadınızın yanında bulunan paylaş butonuna tıklayınız. Butona tıkladıktan sonra açılan menüden video seçeneğine tıklayınız. Video yükleme ekranı karşınıza gelecektir. Buradan Medya Başlığı, Kategori, Medya Açıklaması, Medya Etiketleri boşluklarını doldurunuz. Ekranda bulunan Medya Oranı ve Ekran Görüntüsü Alınacak Saniye boşluklarına dokunmayınız. Boşlukları doldurma işleminiz bittikten sonra sayfanın alt kısmında bulunan Dosya Ekle butonuna tıklayınız ve bilgisayarınızdan ekleyeceğiniz videoyu seçiniz. Videonun sisteme yüklenmesini bekleyiniz. Video yüklendi bildirimini aldıktan sonra yükümlülükleri kabul ediyor ve medyayı gönderiyorum butonuna tıklayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra videoyu yüklemiş oluyorsunuz. Bir sakınca olmadığı tespit edilip yayınlanacaktır. Yayınlanıp yayınlanmayacağını ise ad soyadınızın üzerine tıklayıp, açılan pencereden bildirimlere tıklayarak öğrenebilirsiniz. Video yüklendiği anda bildirim gelmemektedir. Bildirimler bölümünü takip etmeniz gerekir.

Haberin Devamı

EBA Kurs’ta Ses Nasıl Paylaşılır?
EBA Kurs’a ses paylaşmak için Eğitim Bilişim Ağına giriş yapmanız gerekmektedir. EBA Kurs resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfada bulunan giriş butonuna tıklayınız. Sizden istenen gerekli bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurunuz. Bilgileri doldurduktan sonra sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptığınızda sayfanın sağına ad-soyadınız ve paylaş butonu gelecektir. Paylaş butonuna bir kez tıkladıktan sonra açılan menüden ses bağlantısına tıklayınız. Sesin başlığı, kategorisi, açıklaması, medya etiketleri boşluklarını doldurunuz. Ardından Dosya Ekle butonuna tıklayınız ve bilgisayarınızda bulunan ses dosyasını seçiniz. Ses dosyası yüklendikten sonra yükümlülükleri kabul ediyor ve medyayı gönderiyorum butonuna tıklayınız. Ses dosyası onaylandıktan sonra sisteme aktarılacaktır. Onaylanma işlemlerini ad-soyadınızın üstüne tıklayıp bildirimler bölümünden takip edebilirsiniz.