Gündem Efes Antik Kenti denizle buluşuyor

Efes Antik Kenti denizle buluşuyor

14.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak ‘Efes Antik Kanal Projesi’nin ilk etabında sona yaklaşıldı.

Efes Antik Kenti denizle buluşuyor

Çalışmaları yerinde inceleyen Devlet Su İşleri (DSİ) 2nci Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, projenin yüzde 94’ünün tamamlandığını açıkladı. Ceylan, “Projenin ilk etabı, Pamucak sahili ile İzmir-Kuşadası kara yolu sarasındaki alanı kapsıyordu. Bu alana 600 metre uzunluğunda bir kanal ve gezi teknelerine kısa süre konaklama imkanı sağlayacak 100 metre genişliğinde, 250 metre uzunluğunda bir yat limanı inşa ediyoruz. İnşaatta yüzde 94 fiziki gerçekleşme oranına ulaştık. Hedefimiz ‘Efes Antik Kanal Projesi’nin ilk etabını nisan ayı sonunda tamamlamak” dedi.

Haberin Devamı

Şantiyedeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Ceylan, “Kanal girişi ve yat limanı için 1430 fore kazık çaktık. Başlık kiriş imalatları kapsamındaki 112 ano imalatını da bitirdik. Aynı zamanda yürüyüş yolları beton imalatlarını tamamladık. 10 bin metrekarelik mermer kaplama işinin ise 7 bin metrekaresini döşedik. Çalışmalarımızı aynı hızla sürdürüp projeyi 3 ay sonra tamamlayacağız. İzmirimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Projenin ikinci etabında ise Pamucak sahilinden Efes Limanı’na kadar olan alan temizlenecek kanal boyunca tarihi dokuya uygun kesme taşlar döşenecek; daha sonra çevre düzenlemesi yapılacak.  İZMİR DHA