Gündem EGM trafik cezası ve plakadan HGS sorgulama işlemleri burada!

EGM trafik cezası ve plakadan HGS sorgulama işlemleri burada!

07.03.2016 - 23:15 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik ceza sorgulamanızı yapabilir, plaka bilgilerinizle de HGS sorgulamanızı yapabiliyorsunuz. Detayları haberimizde.

EGM trafik cezası ve plakadan HGS sorgulama işlemleri burada

Herkesin de bildiği üzere artık internet sistemi teknoloji ile beraber ilerlemekte ve de büyümektedir. Ülkemizde yapılan çalışmalar dünya teknolojisi kapsamında yapılmakta ve de ilerlemektedir. Her gün bir başka sistemin hayata geçirildiği bu dönemlerde internetin hayatımıza olan katkıları yadsınamaz derecede büyüktür. Eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlar olmak üzere daha değişik pek çok alanda bu hizmetlerin sağladığı imkânlardan söz edebiliriz. Vatandaşlar tarafından da çok tercih edilen yöntemlerden olan bu teknolojik çağın ilerlemeleri hayatımıza ışık tutar cinsten olmuştur.

Haberin Devamı


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!


TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ödeme işlemlerimizde, bankacılık işlemlerimiz de, kamu sektörüne dayalı olan daha pek çok işlemler de kullanılarak hayatımızı oldukça kolaylaştıran bu internet teknolojisi hiç vakit kaybetmeden her gün artarak çoğalmaktadır. Herkesin ellerinden düşmek bilmeyen akıllı cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar sayesinde vatandaşlar olarak bizler internet sisteminde olan gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Sizlerin de bildiği üzere kayıt altına alınan bilgilerin böylesine sızdırılmadan en gizli işlemlerimizi bile güvenir şekilde yapabilmekteyiz. Teknoloji böylelikle hayatımızda her türlü alanda kullanabilmekteyiz. Aklınıza gelebilecek olan her türlü işlemde en basitten en zor işlemlere kadar bu işlemlerden yararlanabilirsiniz. Vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan bu internet sistemi uygulamaları her şekilde ve her koşulda hizmetlerini eksik etmemektedirler. Şimdi ise yazımız da bu internet sisteminin ne kadar çok hayatımızı kolaylaştırdığını ispatlayan bir başka hizmetten söz edeceğiz.

Haberin Devamı


Kalabalık şehirlerde vatandaşlar olarak bizler çekmiş olduğu en büyük sıkıntılardan biri olan trafik sıkıntısı sabah öğle akşam her zaman ulaşımımızı zorlaştırmıştır. İşten çıktığımızda okuldan çıktığımızda artık bazı yolları kullanırız. Bunlardan bazıları köprü ve otoban yollarıdır. Bu yolları kullanabilmek için her girişte HGS kartını kullanırız. Hızlı Geçiş Sistemi adı verilen bu karta yükleyecek olduğumuz bakiye ile geçişlerimizi kolaylıkla yapmış oluruz. Ancak bazen vatandaşlar bu Hızlı Geçiş Sisteminden geçerken HGS Geçiş İhlali yapabilmektedirler. Bu durumda da bu araç kullanıcıları gerekli görevliler tarafından tespit edilir. HGS kartımızda bakiyemizin yetersiz geldiği durumlarda yolda kalırız. Çünkü bu alanlarda HGS kartına para yükleme işlemi de uzun sürer. Bu nedenle geçiş yapmadan önce bu kartımızı kontrol ederek yolculuğa çıkmamız gerekir. Eğer bu şekilde temkinli olarak yola çıkarsak da yolda boşuna vakit kaybetmemiş oluruz. Böylece de trafiği aksatmamış oluruz. HGS bakiye yükleme işlemimizi de bu şekilde hallettikten sonra HGS bakiye sorgulama işlemimizi de internet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliriz. HGS Bakiye Sorgulama alanına giriş yaparak merak ettiğimiz sorunun yanıtını bu alandan bulabiliriz. Bu işlemin yanında bir de internet sistemi üzerinden yapılan diğer ikinci işlem sayesinde de trafik alanında büyük kolaylık bulmuş oluruz.

Haberin Devamı


Sizlerin de bildiği gibi trafiğe açık alanlarda kurallara uymayanları gözetlemek amacı için belli yerlerde trafik polis memurları yer alır. Trafikte uyulması gereken kurallar uyulmadığında (yani hız limitini aşan, yanlış sollama yapan, kural ihlali yapan vatandaşlar için) trafik denetim yapmak ve onlara ceza vermek için trafik polisleri bulunur. Trafiğin akışı bu şekilde sağlanır. Ancak her alanda ve her yerde trafik polislerinin bulunması mümkün değildir. Çünkü her alan trafiğe açık alanlar değildir. Bu nedenle trafiği kapalı yerlerde polis memurları olmazlar. Ancak mobese kameraları ile yine de kural ihlali yapan sürücüleri kayıt altına alırlar. rafik polisinin denetim yapamadığı alanlarda mobese kameraları araç kullanıcılarını kayıt altına alarak canlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü şubesine yansıtır. Trafik kurallarına aykırı bir sürüş kullandığı takdirde araç kullanıcıları hatalı bir sürüş gerçekleştirirse hemen trafik polisi tarafından araç plakalarına ceza yazılır. Yazılmış olan cezalar ise evlerine ikamet etmiş oldukları adrese posta ile gönderilir. Bu postanın gönderilmiş olmasında ikna olamayan vatandaşlar ise internet sistemi üzerinden bu sorgulama işlemlerini yapabilirler. Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme başlığına tıklayarak sizler internet sisteminden sorgulama ekranına giriş yapmış olacaksınız. Bu işleminizi devam ettirerek sizler aracınızın plakasını sisteme yazarak kolay bir şekilde sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Evde, işte, yolda hiç yorulmadan sadece dakikalar içerisinde bu işlemden yararlanabilirsiniz. Böylece hemen trafik cezanızın olup olmadığını öğrenmiş olursunuz. Eğer haksız düşündüğünüz bir caza varsa da bunu gerekli şubeye giderek bildirebilirsiniz.