Gündem Ehliyet sınavı sonuçlarınızı öğrenin!

Ehliyet sınavı sonuçlarınızı öğrenin!

12.09.2016 - 11:53 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar rahat bir nefes aldı. Peki Ehliyet sınavı sonuçları nereden öğreniliyor. 2016 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılana Ehliyet sınavı sonuçları hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

Ehliyet sınavı sonuçlarınızı öğrenin

Otomobil, motor gibi tüm taşıma araçlarının kullanımı için gerekli olan tek bir şey vardır. O da sürücü belgesidir. Trafikte yer almak isteyen her vatandaşın ehliyeti olmak zorundadır. Aksi halde ehliyeti olmadan araç kullanımında olan birine çok büyük cezalar yazılır. Ehliyetsiz araç kullanmak hem yasak hem de tehlikelidir. Çünkü ehliyet almamız kişilerin eksik olan bazı trafik bilgileri olabilir. Sonuçta ehliyet almak demek araç kullanabilmek demek değildir. Pek çok erkek zaten küçük yaşlardan bu yana ilgi duyduğu için araç sürme yeteneğini bulur. Ancak yine de ehliyet almadan bu şekilde araç kullanımında olmanın pek çok zararı vardır.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Adayların kullanımı için gerekli olan bu ehliyetlerin alınabilmesi için ülkemizde sürekli olarak gerçekleştirilen bazı sınavlar vardır. Bu sınavlardan bazılarına örnek vermek gerektiğinde ise öncelikle ehliyet sınavlarını söyleyebiliriz. Ehliyet alabilmek için oluşturulan belirli bir sınav platformu vardır. Bu sınav platformu için gerekli olan bazı aşamalardan geçmemiz gerekir. Ehliyet sınavları iki aşama olarak bölünerek gerçekleştirilir. Adayların ilk öncelikle yapmış olduğu sınav yazılı sınavdır. Bu yazılı sınavdan adayların en az yetmiş (70) puan barajını geçmeleri gerekir. Bu şekilde gerçekleştirilen düzenlemeler ile beraber bu yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ikinci bir aşama olan uygulamalı sınava giriş hakkına sahip olur. Bu uygulamalı sınav ve de yazılı sınav için öncelikle sınava girip ehliyet almak isteyen adayların ilçelerinde, illerinde kısaca yaşadıkları yerlerde bulunan sürücü kurslarına gitmeleri gerekir. Aksi halde başarılı olmaları mümkün değildir. Zaten bu sürücü kurslar ile beraber vatandaşlar sınav başvurularına bulunurlar. Gerekli olan para yatırımını da gerçekleştirdikten sonra vatandaşlar da ehliyet almak için hazır konuma gelir. Gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları da açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfası üzerinden giriş yapabilmeye imkânı olan vatandaşlar internetten kolayca sınav sonucunu öğrenebilirler.

Artık bu yıl itibari ile gerçekleştirilen stajyer sürücüler sisteme girmiştir. Ehliyet sonuçlarına göre bu sınavı kazanan adaylar, sadece 2 yıl olmak şartı ile stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, yanı kısaca 2 yıl içerisinde adayların trafik cezaları toplamında 75 puan olursa o sürücünü ehliyet için yetersiz olduğu gözetlenir ve de ehliyet belgesi onlara verilmez. Eğer 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyer ehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir. 9 Eylül tarihinde açıklanan ehliyet sınav sonuçlarına göre bu stajyer ehliyet belgesi adaylara verilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla da ehliyetlerini kaybetmek de kazanmak da tamamıyla sürücü adayların elinde olan bir durumdur. Bu stajyer ehliyet belgesi içerisinde 2 yıl oldukça dikkatli davranmaları ve de kendi can sağlıkları için diğer tüm yıllarda da trafikte oldukça dikkatli olmaları gerekir.