Gündem Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

03.04.2024 - 16:16 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu mazbata 16 milyonundur. Mazbata şehrimize hayırlı olsun ve elbette ki Allah beni mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan mazbatasını aldı. Mazbatasını İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin’den alan İmamoğlu yaptığı konuşmada, “Bu mazbata 16 milyonundur. Şehrimize hayırlı olsun ve elbette ki Allah beni mahcup etmesin” dedi.
Mazbatasını aldıktan sonra dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Konuşmasına dün Gayrettepe’deki gece kulübünde çıkan yangını hatırlatarak başlayan İmamoğlu, “Dün ne yazık ki çok talihsiz bir kaza yaşadık ve çok sayıda insanımızı kaybettik. Onun acısını yaşıyoruz. İnşallah şehrimizde bu tür kazalar, bu tür kötü olayları hiç yaşamayız. Hayatımız hep güzelliklerle dolu olsun. Acılardan uzak aynı zamanda afetlerden uzak ve bizim insanlarımızı üzen olaylardan uzak bir dönem hep birlikte yaşarız” dedi.

Haberin Devamı

“HEPİNİZİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUM”

31 Mart’ın demokrasi bayramına dönüştüğünü söyleyen İmamoğlu, “Önümüzdeki beş yılda yine çok değerli bir süreci yaşıyor olacağız. Çocuklar mutlu olabilsinler diye, eşit koşullarda hayata hazırlanabilsinler diye, gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasınlar diye, geleceklerini bu şehirde görebilsinler diye çok çalışacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum” dedi.
İstanbul’un konumunu 5 yıl içinde daha yüksek seviyelere çıkaracağını söyleyen İmamoğlu, “Dünyaya örnek bir şehir haline getireceğiz. Uluslararası alanda bölgesine liderlik eden, iyi duygularda liderlik eden, demokraside liderlik eden, iyi yönetim anlayışında, dayanışmada, bilimde, teknolojide liderlik eden çok özel bir dünya kenti haline gelmeye ve daha da büyük bir noktaya taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

“UMUYORUM MİLLETİMİZİN SEÇİMİ CUMHURBAŞKANINA MESAJ OLUR”

İstanbul’un koyduğu hedeflere ulaşabilecek potansiyelde olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Tabi geçtiğimiz 5 yılda İstanbul’un bu tam yol ileri sürecini dönem dönem yavaşlatan, engelleme girişimlerine maruz kaldık. Umuyorum ve diliyorum ki milletimizin seçimleri, milletimizin tercihleri ile ortaya koyulan sonuçlar Ankara’da merkezi idarede bulunan yöneticilere, hükümete ve sayın cumhurbaşkanına da bir mesaj olur ve bu işin bir masada oturmak zorunda olduğumuz, birlikte düşünmemiz gerektiğini, birlikte hareket etmemizin milli bir tavır olduğunu buradan bütün yöneticilere iletiyorum” dedi.

“HAK YEMEM HAKKIMI DA YEDİRMEM”

İstanbul’da çifte standart kararlar alındığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Bunları ilgiyle ve titizlikle takip ediyorum. İstanbul’un bazı ilçelerindeki bir kısım sayımlar yapılıyor ama aynı biçimde yapılan bazı itirazlar reddediliyor. Van’da yaşanan tam bir garabet. Şimdi bütün bu hususları hassas bir şekilde takip ediyorum ve bu konuda demokrasiden, haktan, hukuktan ve adaletten yana olmaktan bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Haksızlığa karşı durmayan haksızlığı görüp de susan dilsiz şeytan olur. Bunu asla unutmayın. Bana yapılınca haksızlık başkasına uzaktan seyretmek, bu memleketin hiçbir insanına yakışmaz. Allah şahit ben hak yemem, hakkımı yedirmem” dedi.

Haberin Devamı

Hukuksuzluklar karşı sonunda kadar mücadele edeceğini söyleyen İmamoğlu, “Benim işim yeni başlıyor. Bir hatırlatma daha yapacağım. Mesela Tuzla’da ve Beykoz’da süreç uzatılıyor. Buradan açık çağrı yapıyorum. Mazbataları verin. Başka başka ilçelerde de bazı gecikmeler görüyorum. Oyalamalar görüyorum. Bir an önce verin insanlar işlerine başlasın” dedi.