Gündem ‘Elazığ da afet bölgesi olarak değerlendirilecek’

‘Elazığ da afet bölgesi olarak değerlendirilecek’

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti MYK, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

‘Elazığ da afet bölgesi olarak değerlendirilecek’

ANKARA Milliyet - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıya ilişkin özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

11’İNCİ İL: Cumhurbaşkanımız talimatıyla Elazığ depremden etkilenmesi bakımından 11’nci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecek.

YATIRILMAYA BAŞLANDI: 10 bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Bunlar artarak devam edecek, hiçbir vatandaşımız yalnız bırakılmayacak.

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASINDA: Depremde yaralanmış ya da annesi babası bulunamamış çocukların durumu soruluyor. Hepsi devletin koruması altındadır. Gerek hastanelerde gerek Aile Bakanlığımızın mekanlarında bu çocuklar koruma altındadır.

MÜNFERİT OLAYLAR: Hırsızlık ve yağma gibi olayların münferit olduğunu ifade etmek gerekiyor. Hiç kimse kendisi müdahale etmesin, güvenlik güçlerine haber versinler.

ZAMLARA MÜSAADE YOK: Bir takım ihtiyaç malzemelerine ve kiralara zam yapıldığı ifade ediliyor. Bunlara asla müsaade etmeyiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Cumhurbaşkanımızın da afet bölgelerine ikinci kez ziyareti olacak.

Haberin Devamı

ARINÇ’IN KENDİ DÜŞÜNCESİ: (Bülent Arınç’ın seçimin ertelenmesi çağrısı) Arınç, kendi düşüncesini paylaşmış, AK Parti ile bir ilgisi yoktur. Bunun AK Parti’nin kurumsal açıklaması gibi değerlendirilmesi yanlıştır.

CHP’li Erol’dan teşekkür

 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Elazığ’ın ‘afet bölgesi’ ilan edilmesine dair talebimizi telefon görüşmesi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Elazığ halkı adına Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederim” dedi.