Gündem ‘Elbistan’ı yeniden ayağa kaldıracağız’

‘Elbistan’ı yeniden ayağa kaldıracağız’

16.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir milletvekili Ceyda Bölünmez ile Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremin vurduğu Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kurulan Pınarbaşı Çadırkent’te depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

‘Elbistan’ı yeniden ayağa kaldıracağız’

Seçkin Şenvardar - Vatandaşların taleplerini dinleyen Bölünmez,  iki bine yakın konteynerden oluşan bir kent kurmak için çalışmalara başladıklarını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Kimse siyaset yapmasın’

“Vatandaşımızın yaralarını sarmak için buradayız bu felaketin altından milletçe kalkacağımıza inanıyoruz. Güzel Elbistan’ı yeniden ayağa kaldıracağız. Önümüzdeki haftalarda konteynır kentler kurmak istiyoruz. Alt yapılarını hazırlıyoruz. Dört bölgede iki bine yakın konteyner kuracağız.” 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise depremde on belediye çalışanının vefat ettiğini ve şehrin ana caddeleri, ticaret merkezleri ile iki bin binanın kıyıldığı belirterek,  “Büyük bir deprem bu. Birçok çalışanımızı enkazdan çıkardık, ben de enkazdan çıktım. Yanımızda insanlar öldü, biz kaymakamlıktaydık” dedi. Gürbüz şöyle devam etti: “Bizim yedi yüz çalışanımız var ikinci depremden sonra yanımızda 30 kişi bulamadım, çünkü hepsi enkaz altındaydı. Bu birlikte kaldıracağımız bir yük, burada siyaset olmaz. İnsanlarımızı enkazdan çıkartalım, yaralarımızı saralım normale geçince kim nerede ne yanlış yaptıysa hesabını soralım.”

Haberin Devamı

‘Bir taş kaldıran sağ olsun’

Şarkıcı Yusuf Güney de deprem sonrası acil olarak bölgeye gelerek yardım çalışmalarına katılanlar arasında. Şarkıcı, depremzedelerin barındığı, yaklaşık 300 çadırın kurulduğu Pınarbaşı Çadırkent’te geceli gündüzlü çalışıyor. Şarkıcı “Elbistan ikinci depremin merkez üssü idi ve buraya yollardan ve yoğunluktan geç gelindiği için buranın sesi olmak için geldim. İlk günden beri buradayım, elimizden geldiğince eksikleri dile getirmeye çalıştık. Kayıp çok, ciddi bir hasar var. Bir taş kaldıran bile sağ olsun” diye konuştu.