Gündem Emekli maaşı hesaplama işlemini internetten yapabilir miyim?

Emekli maaşı hesaplama işlemini internetten yapabilir miyim?

20.06.2016 - 09:26 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama uygulaması sayesinde emekli olunca ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemleri ücretsiz ve hızlı şekilde internet üzerinden yapılabiliyor. Emekli maaşı hesaplama işlemlerine dair daha fazla bilgi haberimizde yer alıyor.

Emekli maaşı hesaplama işlemini internetten yapabilir miyim

Bir kimsenin belirli bir yaşa kadar prim veya maaşından kesilen ödeyerek çalışması ve genellikle yaşlanması ve bu yüzden fikri ve bedeni gücünü kısmen kaybetmesi nedeni ile çalışamamasına bağlı olarak kanuni şartlara uygun olduğu durumlarda eski maaşının bir kısmına herhangi bir hizmet karşılığı olmadan maaş kazanması durumuna verilen isimdir. Günümüzde emeklilik denince aklımıza ilk olarak torunlarımızın etrafta koşuşturduğu mutlu mesut yaşadığımız doğa ile iç içe bir çiftlik evi gelmektedir. Çalışma hayatının sıkıcılığı ve yoruculuğu ile bu hayali sık sık kurarız. Emekli olabilmek için temel iki şart yerine getirilmelidir. Bu şartlar belirlenen yıl boyunca belirlenmiş olan gün sayısınca bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmak ve belirlenmiş miktarda bir primi çalışılan süre boyunca her ay kayıtlı olunan kuruma ödemektir. Bu iki şartı yerine getirdiğimizde emekli olmuş olacağız. Emekli olunan ilk aydan itibaren emekli maaşı almaya başlarız. Ancak emekli olmadan önce de ne kadar emekli maaşı alacağımızı öğrenmek isteriz. Bu konu oldukça merak edilen bir konudur. Bu nedenle sorgulaması oluşturulmuştur. Sizler için bu yazımızda emekli maaşı hesaplama işleminden bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızın devamında detaylı olarak bahsetmiş olduğumuz bu sorgulama işleminin nasıl yapıldığı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eski zamanlarda olduğu gibi kayıtlı olduğumuz kuruma gidip, emeklilik maaşı hesaplama durumu geride kalmıştır. Teknoloji oldukça gelişmiştir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu tip işlemleri yapabildiğimiz bir teknoloji harikası ortaya çıkmıştır. İnternet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemini yapabilmek oldukça kolaydır. Dakikalar içerisinde herhangi bir yere gitmeden herhangi bir yere telefon etmeden oturduğumuz yerden yapabildiğimiz bu işlem E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet sistemi şifre ile korunmakta olan bir sistemdir. Bunun nedeni ise sistem üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapılmasıdır. Kimlik bilgilerimizin korunması her kullanıcının kendine ait bir şifresi olması ile sağlanmış durumdadır. E-Devlet şifresi edinmek kolay bir işlemdir. Şifre edinebilmek için ilk olarak herhangi bir PTT merkez şubesine gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra nüfus cüzdanınız ile birlikte yetkili bir kişiye şifre alma başvurusunda bulununuz. Kimlik bilgileriniz ile size ait yeni bir E-Devlet şifresi oluşturulacaktır. Başvurunuzun sonrasında 2 TL işlem ücreti ödediğinizde şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Haberin Devamı


Şifrenizi aldıktan sonra emekli maaşı hesaplama işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabilir hale gelecektir. Emekli maaşı hesaplama işleminizi yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine gitmeniz gerekmektedir. Sistem üzerinden emekli maaşı sorgulama işleminiz için yapmanız gereken işlem kayıtlı olduğunuz kurumun emeklilik sorgulama sayfasına gitmektir. Kayıtlı olduğunuz SGK’ya bağlı SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarından sizin kayıtlı olduğunuz kurumun sayfasına giriş yaptığınızdan emin olunuz. Daha sonraki işlemler 3 kurum için de ortak olarak yapılmaktadır. Karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan kimlik doğrulama sayfası üzerinde T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile kimlik doğrulama işleminizi yapınız. İşlemi tamamlamak için “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıkladığınızda açılacak olan yeni ekran üzerinde emeklilik maaşı bilgilerinizi görebilirsiniz.