GündemEmekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

Emekli Maaşı Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır?

10.09.2015 - 22:49 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemini yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerinin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli Maaşı  Sorgulama ve Hesaplama işlemleri Nasıl Yapılır

Emekli olmak isteyen vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında bazı kurumlara bağlı şekilde çalışırlar. Bu bağlı oldukları kurumlara her ay prim veya sigorta yatırarak emeklilik yaşı geldiğinde vatandaşlar emekli olabilirler. Bu ödenen prim ve sigortalar ile birlikte vatandaşın herhangi bir sağlık sorununda veya kaza durumunda bağlı olduğu kurum masrafları karşılamaktadır. Vatandaşlar önceden primlerini bağlı oldukları kuruma ödemekteydiler. Şu an bütün kurumların birleşmesinden sonra kurulan Sosyal Güvenlik kurumuna bu primler ödenmektedir. Vatandaşlar emeklilik için şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilir. Ne kadar emekli maaşını alacağını ise emekli maaşı sorgulama işlemi ile öğrenebilirler. Vatandaşlar emekli maaşı sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabildikleri gibi internet üzerinden de gerçekleştirebilirler. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemi için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerine giderek E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranız ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra emekli maaşı sorgulama işlemi için E-Devletin E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altında 4B emekli aylık bilgisi, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4C hizmetleri altından 4C emekli aylık bilgisi seçeneği ile sorgulama işlemini yapabilirler.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama işlemini ise Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu uygulamalardan gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları için ayrı programlar geliştirmiştir. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumların hesaplama uygulamalarına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilir.

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturduğu uygulamaya girilir. Açılan sayfa istenile bilgileri girdikten sonra sorgula butonuna bastığımızda emekli maaşı hesaplama işlemi bitecektir.

Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu uygulamaya giriş yapılır. Açılan sayfada Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminiz için T.C. kimlik numaranızı giriniz. Girdikten sonra kurumunuzun tarım veya esnaf olarak seçtikten sonra sorgula butonuna basınız. Ve böylelikle Bağ-kur emekli maaşı hesaplama işlemini tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu uygulamaya giriş yapılır. Giriş yaptıktan istenilen bilgileri girmelisiniz. 'Makam Temsil Görev Tazminat' göstergeniz varsa ilgili makamı girmeniz gerekmektedir.