Gündem Emekli olacak kişiler ne zaman emekli sorgulaması nereden yapacaklar?

Emekli olacak kişiler ne zaman emekli sorgulaması nereden yapacaklar?

31.03.2016 - 13:45 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusu birçoğumuzun hayatında yer eden önemli bir sorudur. Ne zaman emekli olurum diye düşünüp durmaktansa bu sorunun cevabını bulmak bizim için oldukta basit bir eylemdir. Ne zaman emekli olurum sorusuna ait cevaplara yazımızı inceleyerek ulaşabileceksiniz.

Emekli olacak kişiler ne zaman emekli sorgulaması nereden yapacaklar

İnsanoğlu olarak sürekli olarak rahata erdiğimiz sadece bahçe işleri hayalini kurduğumuz dönemler olduğunu inkar edemeyiz. Çalışma hayatının getirmiş olduğu yoğun stres bizi sürekli bu rahat günlere yani emekliliğe giriş yapmış olacağımız günü merak etmeye yöneltmiştir. Çalışma hayatımız boyunca tecrübe edinir, yapabiliyorsak terfi alıp işimizde oldukça iyi hale geldikten sonra artık yıllarımızın geçmiş olduğu çalışma hayatımızın bitmesini isteriz. Çalışma hayatımız boyunca kurmuş olduğumuz bu emeklilik hayalimizin gerçek olması için iki temel şartı yerine getirmemiz gerekmektedir. Bu şartlardan ilki belirlenmiş olan gün sayısınca sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmaktır. Diğeri ise bu belirtilen gün süresince aylara bölünmüş olan sigorta primlerini düzenli bir şekilde ödemektir. Bu iki şartı yerine getirdiğimizde emekli olmuş olacağız.

Haberin Devamı

• NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

• NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ne zaman emekli olacağınız artık teknolojinin gelişmesi ile birlikte kendi kendimize hesaplamak durumda değiliz. Bu işlemi bizim yerimize yapabilen bir uygulama vardır. Bu uygulamaya ise internet sistemi sayesinde ulaşabiliyoruz. İnternet sayesinde yapabildiğimiz birçok işlemden biri olan ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında detaylı bilgileri yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. İşlemi nereden ve nasıl yapacağınıza dair gerekli birçok bilgi de yazımızın devamında bulunmaktadır.


İnternet sistemi üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabildiğimiz tek resmi site E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden devlete dair 22 adet işlem yapabilmeniz mümkündür. Ne zaman emekli olurum işlemi de dahil olmak üzere bu 22 işlem için bir şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet sistemi şifreli bir site olup oldukça güvenli bir sitedir. Şifreniz olmadan E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için size yakın herhangi bir postaneye nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonunda kimlik bilgileriniz kullanılarak adınıza bir şifre oluşturulacaktır. Şifre alma işlemi ücretlidir. 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi size özel bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre geçici bir şifredir. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizden kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep edecektir. Şifrenizi oluşturduğunuzda şifreniz kalıcı hale gelecektir. Şifrenizi aldıktan sonra ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek artık çok kolaydır ve dakikalar içerisinde yapılır. Ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek için ilk olarak yapmanız gereken bağlı olduğunuz kurumun (SSK, Bağ Kur veya Emekli Sandığı) E-Devlet ne zaman emekli olurum uygulama sekmesini açmaktır.
Bağlı olduğunuz kuruma ait ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına giriş yaptıktan sonra açmış olduğunuz sayfa üzerinde karşınıza “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneğe tıklamanız gerekecektir. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra direkt olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız gerekecektir. Kimlik doğrulama sayfası üzerindeki ilgili yerlere T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle açılacak olan ekranda kurumunuza ait ne zaman emekli olurum uygulamasına ait bilgileri görebilirsiniz.