Gündem Emekli promosyonu alacaklar bu oyuna dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi

Emekli promosyonu alacaklar bu oyuna dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi

07.04.2024 - 19:21 | Son Güncellenme:

Dolandırıcılar şimdi de emeklileri hedef aldı. Emeklilere promosyon ödemesi vaadinde bulunan dolandırıcılar banka bilgilerini çalıyorlar. Prof. Dr. Ali Murat Kırık yeni dolandırıcılık sistemine karşı CNN Türk ekranlarında uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Gündemi takip ediyorlar. Her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyorlar. Dolandırıcıların hedefindeyse şimdi emekliler var. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, promosyon oyunlarına dikkat çekti. Kırık, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Emekli promosyonu alacaklar bu oyuna dikkat Dolandırıcıların yeni yöntemi

Promosyon ödemelerinin artmasıyla beraber siber dolandırıcıların iştahı kabardı. Dolandırıcılar emeklilerimizi telefonla arıyorlar. İşte, emekli maaşınızı evinize getireceğiz, promosyon ödemenizi kapınıza kadar getireceğiz, hatta önceden aldığınız promosyonu bize yatırın. Biz farklıyla birlikte 15 bin TL geri ödeme gerçekleştireceğiz diyerek aslında emeklilerimizin elindekini çalmaya ve tabii ki kimlik bilgilerini ele geçirmeye gayret ediyorlar.

Emekli promosyonu alacaklar bu oyuna dikkat Dolandırıcıların yeni yöntemi

Ödemenizi gerçekleştireceğiz, ödemenizi gerçekleştirmeniz için bize işte IBAN bilginizi, şifrenizi göndermeniz lazım ya da maaş kartınızın önünü ve arkasını göndermeniz lazım diyorlar.

Emekli promosyonu alacaklar bu oyuna dikkat Dolandırıcıların yeni yöntemi

DOLANDIRILMA DURUMUNA NE YAPILMALI?

Mutlaka ilgili bankayla iletişime geçmeli. Hesaplarına bloke konmalı. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmalıdır.