Ekonomi Altında yön ne olur? FED kararı beklentisi piyasalara etki etti

Altında yön ne olur? FED kararı beklentisi piyasalara etki etti

07.04.2024 - 18:37 | Son Güncellenme:

Altında rekorların ardı arkası kesilmiyor. FED'in faiz indirme kararı beklentisinin etkisini gösterdiği altında piyasanın son durumunu Para Piyasası Uzmanı Volkan Dükkancık CNN TÜRK erkanlarında değerlendirdi. İşte detaylar...

Para Piyasası Uzmanı Volkan Dükkancık şu ifadeleri kullandı: Genel itibariyle FED'den faiz indirimleri beklentileri yaz ortalarına doğru ötelenmiş olsa da söz konusu indirim beklentileri hala altın (ONS/$) da yukarı yönlü eğilimi desteklediğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Altında yön ne olur FED kararı beklentisi piyasalara etki etti

Jeopolitik gerilim ve FED'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi değerli metale yaradı. ONS Altın %12,9'a yükseldi. Gram altın 435 TL değerlendi 2400 TL seviyelerine ulaştı.

Altın ONS'daki bu yükselişi sadece FED'den faiz indirimi beklentisiyle açıklamak çok doğru olmayabilir. Son dönemde başta Çin Merkez Bankası olmak üzere gelişmiş ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının rezervlerini altınla güçlendiriyor olmaları da altına ciddi bir talep yaratmış durumda.

Altında yön ne olur FED kararı beklentisi piyasalara etki etti

İÇ PİYASADA GRAM ALTIN NE DURUMDA?

Altın ONS'daki bu hareketlilik içeride gram cinsinden altın fiyatlarını da yukarı yönlü etkiliyor. Altın'ın gramının da TL cinsinden önümüzdeki dönemde 2400- 2500 TL civarına doğru bir hareketi olacağını görmemiz mümkün olacaktır.

Muhtemelen bu mevcut eğilim önümüzdeki aylarda da devam edecek gibi duruyor. Önce FED arkasından Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirme kararlarıyla birlikte bir parça daha altının ONS'unun değerlendiğini görebiliriz.