Gündem Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti

Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır? Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti

26.05.2015 - 14:42 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik tarihinizi kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Emeklilik Tarihi Nasıl Hesaplanır Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta mükellefleri oldukça pratik bir şekilde ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden kolay bir şekilde sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilme mümkündür. Dijital teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulması ile birlikte artık kamu kurumları tarafından online hizmet ağı ile vatandaşa daha modern hizmetler sunuyor. Son yıllarda gelişen teknolojinin en etkin şekilde kullanılması ile birlikte artık vatandaşlar, kamu işlemlerini internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan online hizmetler ile birlikte artık Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan sigorta kollarından birisine bağlı olarak sigortalı çalışan vatandaşlar son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini internetten yapabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’de de sigorta hizmetlerinde aktif ve yoğun bir uygulama bulunuyor. Hatta bu kapsamda ve daha çağdaş sigorta hizmetleri için 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu kuruldu. Tüm sigorta sistemlerini tek bir çatı altında toplanarak daha modern bir yapıda sigorta mükelleflerine hizmet verebilmesini sağlamak ve aynı zamanda da modern çağa uyum sağlayabilmek amacı ile interneti daha yoğun şekilde kullanıyor.

Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri ile vatandaşların sigorta işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilmelerine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanan sigorta mükellefleri, çok daha kolay bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulaması ile sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebildikleri gibi Sosyal Güvenlik Kurumu şartlarına göre emekliliğin hangi tarihte olacağı öğrenilebiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulamasında sigorta mükelleflerinin emeklilik yaşını, emeklilik için gerekli olan sigorta prim ödeme gün sayısını ve hizmet süresini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden ya da uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlanan bu emeklilik uygulaması sadece SSK sigortalısı için hizmet veriyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde vatandaşların öncelikli olarak ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasını en aktif şekilde kullanmakta olan sigorta mükellefleri internet üzerinde SSK sigortası emeklilik şartlarına ve güncel sigorta bilgilerine göre emeklilikleri için ne kadar kaldığını öğrenebiliyor. Böylelikle çok daha başarılı bir şekilde kariyer planlamalarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olduğundan son derece yoğun bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan emeklilik bilgi alma ve hesaplama hizmetini oldukça yoğun bir şekilde kullanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmeti ile dijital platform üzerinden emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebiliyor.

Yazarlar