Gündem ‘Emekliye 8-12 bin TL banka promosyonu’

‘Emekliye 8-12 bin TL banka promosyonu’

22.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere promosyon müjdesi vererek “Kamu bankalarımız promosyon ödemesini, alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi” dedi.

‘Emekliye 8-12 bin TL banka promosyonu’

Kayseri-Kilis DHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri ve Kilis’te düzenlenen mitinglerinde halkla buluştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

ENFLASYON DÜŞECEK: Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Ama bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. İlk kez 2017’de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını, alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her imkanı değerlendirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini artırarak refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. 

Haberin Devamı

MAAŞ ÖDEYEMEZLER: Ülkemizde Cumhur İttifakı’ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade de yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa bırakınız maaşların yükselmesini, mevcut maaşları bile geçmişte olduğu gibi ödeyemezler. Milletimizle birlikte kendilerini destekleyen vatandaşlarımızı da defalarca hayal kırıklığına uğrattılar. 

ŞEFFAFLIKLARI LAFTA: Muhalefetin neler peşinde koştuğunu zaten sizler de biliyorsunuz. Biz tuğla üstüne tuğla koyalım diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Onlar ise siyasi ikballeri uğruna her türlü gayrimeşru, gayriahlaki yola başvurmaktan çekinmiyorlar. Kaynağı karanlık para desteleriyle kule yapmak dışında ortada icraatları yok. Dolar dolar çantalar, avrolar... Bunlar lafa gelince şeffaflık ve dürüstlükten bahsetmeyi çok severler ama ne para işlerinde ne ittifak işlerinde bu sözlerine sadık kaldılar. 

‘28 Mart’ta hesaplara yatırılmaya başlanacak’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu emekli aylığı promosyonlarına ilişkin güncelleme başvurularının pazartesi itibarıyla alınacağını bildirdi. Işıkhan, “28 Mart itibarıyla da başvuru süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Emeklilerimize hayırlı olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Nevruz, baharın ve dirilişin müjdecisidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevruz Bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Milletimizin ve nevruz sevincini yaşayan coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum. Orta Asya’dan Balkanlar’a çok geniş bir bölgede yeni umutlarla kutlanan nevruzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Nevruz nedeniyle yaptığı paylaşımda, “Yeni güne umut, tabiata can olan baharın, yeryüzünü iyilik, güzellik ve sevgi ile sarmasını ümit ediyor, dostluk ve kardeşlik çatısı altında nice baharlara erişebilmeyi diliyorum. Nevruz Bayramı tüm insanlığa kutlu olsun” ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Umudu, bereketi ve tabiatın canlanışını simgeleyen Nevruz Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Nevruz, baharın ve dirilişin müjdecisidir” mesajını paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz barış ve kardeşlik günüdür, yeni bir başlangıçtır” dedi. - ANKARA Milliyet