Gündem Emine Erdoğan'dan 'Dünya Kız Çocukları Günü' paylaşımı

Emine Erdoğan'dan 'Dünya Kız Çocukları Günü' paylaşımı

11.10.2022 - 14:57 | Son Güncellenme:

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Emine Erdoğandan Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan 'Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Yegâne umut kaynağımız, kızlarımızın dünyanın her yerinde engellere takılmadan hayallerine ulaştığını görmek. Bu anlamlı günün, tüm kız çocukları için daha adil bir dünyaya vesile olacağına yürekten inanıyorum.

#DünyaKızÇocuklarıGünü Türkiye’nin de öncülüğünde 2012 yılında, sahip oldukları haklardan tam ve etkili bir şekilde faydalanamayan kız çocuklarına ses olmak için ilan edildi.  Dün olduğu gibi bugün de temel gayemiz, kız çocuklarımızı her alanda daha da güçlendirmek"

Emine Erdoğandan Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımı

UNİCEF'TEN BİRLİK ÇAĞRISI

Öte yandan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde UNİCEF Türkiye, kız çocukları için birlik çağrısında bulundu. 

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, “Bugün dünyamızda ergen yaşta 600 milyon kız çocuğu yaşıyor ve onlar tarihte bugüne kadar görülen en büyük kadın liderler neslini oluşturacaklar. Ancak bir şartla; onları doğru fırsatlarla buluşturur ve doğru becerilerle donatırsak. Kız çocuklarının ilerlemesi ve kendi topluluklarına katkıda bulunabilmesi için, bu Kız Çocukları Günü’nde de hükümetleri, paydaşlarımızı, toplulukları ve aileleri kız çocuklarına inanmaya ve onların önündeki engelleri kaldırmak için birlik olmaya davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

 HEPİMİZİN SORUNU

UNICEF Türkiye Çocuk Hakları Savunucusu sanatçı Hadise de, “Toplusal cinsiyet eşitsizliği sadece kız çocuklarını değil hepimizi yaşamda geride bırakıyor. Buna izin vermeyelim. Birlikte, toplumsal cinsiyet klişelerini kırabilir, kız çocuklarının hayatta olmak istedikleri kişilere dönüşmelerine ve gelişmelerine destek olabiliriz” dedi.