Gündem En büyük ihtiyaç hijyen malzemeleri

En büyük ihtiyaç hijyen malzemeleri

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesinde barınma, gıda gibi temel ihtiyaçların yanı sıra hastalıkları da önlemek için sabun, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kadın pedi, çocuk bezi gibi hijyenik malzemelere sürekli ihtiyaç duyuluyor.

En büyük ihtiyaç hijyen malzemeleri

11 ilin etkilendiği depremin ardından bölgede en çok ihtiyaç duyulan malzemeler arasında, hijyen kiti de yer alıyor. Hastalıkların önüne geçilmesi için deprem bölgesinde sık tüketilen ıslak mendil, iç çamaşırı, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kadın pedi, kolonya, sabun, diş fırçası, diş macunu, çorap, çocuk ve yetişkin bezi gibi malzemelerin sürekli temini gerekiyor.

Haberin Devamı

Amasya’da pazarcı esnafı imkanlarını seferber etti. 250’den fazla üyesi olan Amasya Pazarcılar Derneği, topladıkları yardım malzemelerini TIR ile deprem bölgesine ulaştırırken, şehre gelen depremzedeler için de askıda, sebze, meyve kampanyası başlattı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesindeki 30 halk eğitimi merkezi, mesleki ve teknik liseler ile İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik üretime ara vermeden devam ediyor. Uyku tulumu üretimine başlayan okul ve kurumlar çok sayıda öğretmen ve gönüllülerin desteğiyle 7/24 üretimi sürdürüyor.

Bilecik’te bulunan mesleki ve teknik anadolu liselerinde öğretmenlerin tasarladığı sobalar da yola çıktı. Depremin etkilediği illerdeki ısınma ihtiyacı için Batman’ın Sason ilçesinde odun seferberliği başlatıldı. Deprem bölgelerine sanayi, temel gıda ve manevi destek için seferberlik başlatan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kendi yaralarını unutup depremden etkilenen diğer bölgelere ilk günden bugüne kadar 100 tır yardım ulaştırdı.

Haberin Devamı

DiCaprio’ya teşekkür

En büyük ihtiyaç hijyen malzemeleri

Leonardo DiCaprio ve sanatseverler, Refik Anadol’un sergisinde buluştu.

Sanatçı Refik Anadol’un yeni sergisi “Living Paintings”, Los Angeles’taki Jeffrey Deitch Gallery’de sanatseverlerle buluştu. Anadol’un yapay zekâ tarafından üretilmiş “canlı tabloları”ndan oluşan sergi, okyanusun yüksek frekanslı radar verilerinden yararlanan görüntüleri ve Kaliforniya’nın millî parklarından 153 milyondan fazla manzarayı içeriyor. Anadol, 8 Nisan’a kadar açık ve ücretsiz olan sergi kapsamında NFT sanat çalışmalarının da deprem fonlarına destek olacağını duyurdu. Sanatçı, sergiyi görmeye gelen Leonardo DiCaprio’ya da sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ile teşekkür etti ve Oscar’lı oyuncunun başta deprem olmak üzere projelerine destek verdiğini ifade etti.