Gündem EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADARA ÇIKACAK 2022, KAÇ TL'YE, EMEKLİ MAAŞI ZAMMI BELLİ OLDU MU? || Emekli maaşına ne zaman zam yapılacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADARA ÇIKACAK 2022, KAÇ TL'YE, EMEKLİ MAAŞI ZAMMI BELLİ OLDU MU? || Emekli maaşına ne zaman zam yapılacak?

01.05.2022 - 17:36 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde emekli maaşı ile ilgili açıklama yapmıştı ve 1 Mayıs tarihini işaret etmişti. 1 Mayıs tarihinin gelmesiyle beraber emekli maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2022? Emekli maaşına ne kadar ve ne zaman zam gelecek?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADARA ÇIKACAK 2022, KAÇ TLYE, EMEKLİ MAAŞI ZAMMI BELLİ OLDU MU || Emekli maaşına ne zaman zam yapılacak

Emekli maaşı zammı konusu milyonlarca emeklinin gündeminde bulunuyor. Bakan Bilgin'den geçtiğimiz günlerde 'sürpriz zam' mesajı gelmişti. Emekliler zam ile ilgili gelecek açıklamalar için geri sayıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Peki emekli maaşına ne kadasr zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL 2022?

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber’in sorularını yanıtladı. “Temmuz ayında sürprizimiz olacak. En düşük emekli maaşında artışa gidilecek” diyen Bakan Bilgin herhangi bir rakam paylaşmadı. Bilgin 1 Mayıs’ta yapacağı konuşmada bunu duyuracağını ifade etmişti. 1 Mayıs'ın gelmesiyle beraber gözler açıklamalara çevrildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ Mİ?

CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun, Bakan Bilgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile akşam saatlerinde iftarda bir araya geleceğini ve en düşük emekli maaşına yapılacak zammın burada açıklanabileceğini söyledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise geçtiğimiz günlerde şu ifadeleri kullanmıştı: Aldığımız kulis bilgilerine bakacak olursak emekli maaşları ocakta 2 bin 500 liraya yükseltilmişti. 2 bin 500 liranın üzerine çıkması öngörülüyor. Temmuz ayında geldiğimizde muhtemelen 2 bin 750 lira ile 3 bin lira arasında artış söz konusu olacak. Temmuz ayından itibaren taban aylığı uygulamasının 2 bin 750 lira ile 3 bin lira arasında olması için çalışmalar yürütülüyor. 1 Mayıs itibarıyla bunu duymuş olacağız.

 

Yazarlar