Gündem Engelli polise jet tahliye!

Engelli polise jet tahliye!

27.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturmaları kapsamında yüzde 98 engelli olmasına rağmen İzmir’de tutuklanarak cezaevine konan gazi polis memuru Bilal Konakci, öyküsünün duyulmasının ardından jet hızıyla tahliye edildi 36 günlük tutukluluğun ardından ailesine kavuşan gazi polis, ‘Hayatımın en zor 36 günüydü. Silahta gez, arpacık, göz olur. Bende göz yok, silah tutacak el yok. Nasıl silahlı terör örgütü üyesi olayım?’ dedi

Engelli polise  jet tahliye

Polis memuru Bilal Konakci, 2009’da İzmir’de görev yapan 18 bomba imha uzmanından biriydi. Şubat 2009’da Aliağa Lisesi önünde bir vatandaşın şüpheli paket görüp ihbar etmesiyle, İzmir’in kuzey bölgesindeki tek bomba imha uzmanı olarak göreve çağırıldı.

Yaptığı inceleme sonrasında paketin kapalı bir alanda imha edilmesine karar veren polis memuru Konakci, Aliağa Emniyet Müdürlüğü’ne taşıdığı bombayı imha etmeye hazırlanırken, bazı sesler duydu. Bombanın aktif hale geçtiğini gören Konakci, binada bulunan meslektaşlarını, işleri için gelen insanları düşünerek bombayı alıp hızla kapıya yöneldi. Merdivenin altına attığı bomba şiddetle patladı. Konakci, kanlar içinde yerde kaldı. Bazı uzuvlarını kaybetmiş olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hayata tutundu

Ailesi, yaşamasından ümidi kesmek üzereyken hayata tutundu. Ege Üniversitesi Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulu Raporu’yla yüzde 98 engelli olarak gazi unvanıyla emekli oldu. Kendi başına yaşamını idame etmesi oldukça zor olan Konakci, hakkındaki FETÖ üyesi olduğu yönündeki idddialar sonrası Aralık ayında evine gelen meslektaşlarınca gözaltına alındı. 22 gün gözaltı sürecinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Menemen Hatundere T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü. Konakci, eşi Özlem Konakci’nin durumunu kamuoyuna yansıtmasının ardından kendisini tutuklayan mahkemenin kararıyla tahliye oldu.

‘Çok ağırıma gitti’

Evine ve ailesine kavuşan Bilal Konakci, cezaevi sürecini anlattı: “Hayatımın en zor 36 günüydü. Benim işim terörle mücadele etmekti. 2001’de mesleğe başladım. Bomba uzmanı olarak görev yaptım elim bir patlama sonrası uzuvlarımı kaybettim. Terörist olmakla suçlandım. Evimin içinde yakaladılar. Silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçladılar. Çok ağırıma gitti. Ben devletime, milletime asla olumsuz bir tavır sergilemedim. Çorba içerken bile kaşığı güçlükle kullanıyorum. Bir metre önümü göremiyorum. Silahta gez olur, arpacık olur, göz olur, iyi de bende göz yok. Kabza, tetik olur. Silah tutacak el de yok. Nasıl silahlı terör örgütü üyesi olayım? Tırnaklarımı bile kesemiyorum. Şimdi de kaçma şüphesiyle adli kontrolle serbest bırakıldım. Nereye kaçacaksam? Umarım bir daha o günleri yaşamam. 2 kızım var. Onları çok özledim.”

Haberin Devamı

‘Nasıl yapsın?’

Kocasının durumunu basına yansıtan Özlem Konakci da “Bize isnat ettikleri suçlarla FETÖ/PDY ile uzaktan yakında ilgimiz bulunmuyor. 2009’dan beri yüzde 98 engelli olan eşim isnat edilen suçları nasıl işlemiş olabilir?” dedi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nin polis memuru Bilal Konakci için verdiği raporun sonuç bölümünde, “Özür durumuna göre, tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 98” ifadeleri yer alıyor.