Gündem Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu! 'Çocuklarımı kurtarın'

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu! 'Çocuklarımı kurtarın'

06.02.2023 - 22:25 | Son Güncellenme:

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta en büyük yıkımlardan birisi 21 bloklu Ebrar sitesinde yaşandı. Sitede birçok bina yıkıldı. Bloklardan birisinde enkaz altında mahsur kalan kadın, saatler sonra bölgedeki vatandaşlar tarafından açılan delikten çıkmayı başardı.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

Vatandaşların yardımıyla enkazdan çıkan kadın, içeride çocukları olduğunu söyleyerek, onların da kurtarılmasını istedi. Gözyaşlarına boğulan kadın, kurtarma çalışmalarında görev alan vatandaşlara çocuklarının bulunduğu yeri tarif etti. Enkazdan yürüyerek çıkan kadın, daha sonra hastaneye kaldırıldı. Aynı bölgede yakınları enkaz altında mahsur kalan bir kişi de gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezde çöken başka bir binada mahsur kalanları kurtarmak için de itfaiye ekipleri çevredeki vatandaşlarla birlikte çalışma yürütüyor.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

17 SAAT SONRA ENKAZDAN 4 KİŞİ DAHA KURTARILDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremden etkilenen kentler arasında bulunan Diyarbakır’da, Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak’ta bulunan Serin 2 Apartmanı’nda arama- kurtarma çalışmalarında 17’nci saatte lise öğrencisi Zozan Karakoyun ve ismi öğrenilemeyen bir lise öğrencisi ile biri kadın 2 kişi daha sağ olarak kurtarıldı. 1 saat önce de Serin 2 Apartmanı’ndan şeker hastası olduğu belirtilen bir kişi sağ olarak çıkarılmıştı.

Yenişehir ilçesinde yıkılan 8 katlı binadan da 45 yaşlarında bir erkek ölü olarak çıkarıldı. Temas kurulan bir yaralıyı çıkarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

15 SAAT SONRA GELEN MUCİZE! 64 YAŞINDAKİ VATANDAŞ KURTARILDI

Adıyaman'da çöken 8 katlı binanın enkazında kalan 64 yaşındaki vatandaş, 15 saat sonra kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman'da yaşanan depremde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çevre illerden bölgeye gönderilen jandarma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına başladı. Çöken 8 katlı binada enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, 64 yaşındaki Mustafa Ketenci'ye ulaştı. Enkaz altından çıkartılan Ketenci, jandarma ekipleri tarafından sedyeyle çöken binadan indirildi. Daha sonra bir araca alınan Ketenci, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

 

ERZURUM'DAN GİDEN AFAD VE PAK, 9 VATANDAŞI ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Erzurum'dan depremin vurduğu Hatay ve Malatya'ya giden AFAD ile Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri, 9 vatandaşı enkazdan sağ kurtardı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından Erzurum'dan başta AFAD olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ait arama- kurtarma ekibi bölgeye gönderildi.

Kısa sürede Hatay'a ulaşarak enkaz çalışması başlatan Erzurum AFAD ekibi, Odabaşı Mahallesi Abdi İpekçi Caddesinde yıkılan apartmanların enkazına müdahale etti. AFAD arama- kurtarma ekibi, yaptığı çalışmalar sonucu 4 vatandaşı enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı.

Haberin Devamı

Malatya'da arama- kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibi ise 3'ü çocuk 5 kişiyi bir apartmanın enkazından sağ olarak çıkardı.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

KADER 16 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem, özelikle Hatay merkezde büyük yıkıma neden oldu. Tüm kentte birçok bina yıkılırken, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, merkezde bir enkazda mahsur kalan üniversite öğrencisi Kader isimli genç, ailesinin çabasıyla bulunduğu yerden 16 saat sonra sağ olarak çıkartıldı.

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem çevresindeki 10 ili etkiledi. Birçok ilde deprem hissedilirken, birçoğunda da yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay'da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.

Haberin Devamı

Kentin birçok noktasında arama çalışmaları devam ederken, kent merkezinde sevindirici bir haber geldi. Üniversite öğrencisi Kader isimli genci bulunduğu enkazdan arama yapan ailesi, çocuklarına sağ salim ulaştı. Çocuklarına kavuştukları için mutlu olan aile, gözyaşlarına boğuldu.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

HATAY’DA BİR ÇOCUK DEPREMDEN 18 SAAT SONRA SAĞ KURTARILDI

Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremden yaklaşık 18 saat sonra bir çocuk enkaz altından sağ çıkartıldı.

Merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem, özelikle Hatay’ın Samandağ ilçesinde de yıkıma neden oldu. Tüm ilçede birçok bina yıkılırken, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, 5 katlı apartman enkazında mahsur kalan bir çocuk ekipler tarafından 18 saat sonra kurtarıldı.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

ENKAZ ALTINDAN 19 SAAT SONRA SAĞ ÇIKTI

Deprem sonrası Şanlıurfa'da yıkılan binanın enkazı altından 19 saat sonra çıkarılan genç kız herkese el salladı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesi'nde bulunan Osman Ağa Apartmanı, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası çöktü. Çöken binanın altında kalanların kurtarılmış için enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Gün içerisinde çıkarılan 10 kişiden 3'ü hayatını kaybetti.

Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Osman Ağa Apartmanında ekiplerin yoğun çalışması sonucu 19 saat sonra ismi öğrenilemeyen genç bir kız, sağ olarak kurtarıldı. Omuzlarda ambulansa taşınan genç kız herkese el salladı. Binada enkaz kaldırma çalışmaları, AFAD, 112, UMKE, jandarma, polis, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla devam ediyor.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

MALATYA'DA 19 SAAT SONRA ENKAZDAN YARALI OLARAK KURTARILDI

Deprem sonrası arama- kurtarma çalışmalarının devam ettiği Malatya'da ekipler, enkaz altındakileri kurtarmak için zamana karşı yarışını sürdürüyor. Yeşilyurt ilçesinde, ilk depremde çöken 7 katlı bir rezidansta arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, olay yerinin yanındaki tahliye edilmiş 5 katlı bir bina da büyük gürültü ile yıkıldı. Ekiplerin çalışma yaptığı rezidansta sağ olduğu belirlenen Serhat Özdemir (45), yaklaşık 19 saat sonra yaralı olarak enkazdan kurtarıldı. Ekipler tarafından ambulansa taşınan Özdemir, hastaneye kaldırıldı.

19,5 SAAT SONRA ENKAZDAN YARALI KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği Malatya'da ekipler, enkaz altındakileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk depremde çöken Yeni Boztepe Caddesindeki Özlem Otel'de enkaz altında kalan Fırat Uyan (22), ekiplerin çalışması sonucu yaklaşık 19,5 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Sedye ile ambulansa taşınan Uyan, anne ve babası ile cep telefonu ile görüştürülerek iyi olduğunu söyledi. Duygusal anların yaşandığı görüşmenin ardından sağlık durumu iyi olan Uyan, hastaneye kaldırıldı.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

ENKAZDA AĞLAYAN BEBEK, ANNESİ İLE 2 KİŞİNİN HAYATINI KURTARDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli ilk depremde yıkılan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak’ta bulunan Serin 2 Apartmanı’nda sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarında 20 saat sonra mucize kurtuluşlar yaşandı. Enkaz altında bir bebeğin ağlama sesini duyan ekipler, çalışmalarını o bölümde yoğunlaştırdı. Yapılan çalışma ile bebeğin annesi sağ olarak kurtarıldı. Bebeğe ulaşılmaya çalışılırken, yaklaşık 30 dakika sonra aynı enkazdan bir erkek ile bir kadın daha sağ olarak kurtarıldı. Ardından bir erkeğin cansız bedeni çıkarıldı.

Jandarma ekiplerine ait arama kurtarma köpeği de bölgeye gelerek enkazda arama çalışmalarına dahil edildi. Ekipler, bebeğe ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

SERİN 2 APARTMANI'NDAN BİR KİŞİ DAHA SAĞ OLARAK KURTARILDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli ilk depremde yıkılan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak’ta bulunan Serin 2 Apartmanı’nda sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarında 23’üncü saate girilirken, 35 yaşlarında bir erkek kişi daha enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sıfırın altındaki havaya rağmen sürdürülüyor.

AKUT Kuşadası ekibi 19 saat sonra Alperen'i kurtardı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, dün saat 04.17'de Riçhter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, aralarında Osmaniye'nin de bulunduğu 10 ilde binlerce bina yıkıldı.

Enkazdan çıktı gözyaşlarına boğuldu Çocuklarımı kurtarın

AFAD akreditasyon sürecini gecen sene tamamlayan AKUT Arama Kurtarma Derneği Kuşadası ekibi, AFAD ile koordinasyon halinde bölgede arama-kurtarma faaliyetleri yürütmek üzere 20 kişiden oluşan ekiple Osmaniye'ye hareket etti. Burada yıkılan bir binanın enkazında arama-kurtarma çalışması yapan AKUT Kuşadası ekibi, depremden yaklaşık 19 saat sonra göçük altından Alperen ismindeki bir çocuğu kurtardı. Ekip, bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.