Gündem Erdoğan Türkiye’yi seçime sürüklüyor

Erdoğan Türkiye’yi seçime sürüklüyor

08.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Ak Parti yönetiminin koalisyon kurmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise erken seçim istediğini ifade etti. Demirtaş çözüm sürecine ilişkin ise “Hükümet kurulmadan İmralı’ya gitmek mümkün görünmüyor” dedi

Erdoğan Türkiye’yi seçime sürüklüyor

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, hükümet kurulması için Cumhurbaşkanı tarafından bu kadar uzun sürede görev verilmemesinin normal olmasının mümkün olmadığını belirterek, “AKP şu anda bir aydır, hakkı olmadığı halde hukuksuz bir şekilde, gayri meşru bir şekilde, Türkiye’yi tek başına yönetiyor, bürokraside yüksek düzeyde atamalar gerçekleştiriliyor. Bir an önce koalisyon görüşmelerinin başlaması lazımdır” dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Demirtaş, Ak Parti yönetiminin koalisyon kurmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise erken seçimde istekli göründüğünü ifade ederek, “Yani Cumhurbaşkanı’nın dayatması doğrultusunda Türkiye bir erken seçime sürükleniyor” dedi.

‘Doğan’la görüşmesi kişisel’

Demirtaş, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Celal Bey, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, Sayın Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyordu. Oradan kalma kişisel dostlukları var. Giderken de bize bilgi verdi, dönerken de bize bilgi aktardı. Sayın Celal Doğan, disiplinsiz, ciddiyetsiz bir şekilde davranacak birisi değil. Fakat görüşmenin kendisi kişisel bir görüşmedir. HDP’nin isteği üzerine gerçekleşmiş bir görüşme değil. Bizden doğru sayın Cumhurbaşkanı’na ne mesaj gitmiştir, ne de sayın Cumhurbaşkanı’ndan bize mesaj gelmiştir.”

Haberin Devamı

Demirtaş, çözüm süreci ve İmralı Adası’na gidilememesi ile ilgili ise, “Hükümet kurulmadan heyetlerin İmralı Adası’na gitmesi çok mümkün görünmüyor. Fakat ailesinin gidip İmralı’da kendi sağlık durumuyla ilgili bilgi alması önünde hiçbir engel yok. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda derhal gerekli izni tamamlayarak, ailesinin kendisiyle görüşmesine olanak sağlaması gerekiyor. Hükümet kurulur kurulmaz da çözüm süreciyle ilgili tutum nedir, ne olacak? Bunların netleşmesi ve çözüm sürecine dair belirsizliğin de bir an önce ortadan kalkması gerekiyor” diye konuştu.