Gündem Erdoğan’dan Cumhuriyetin 100. yıl dönümü mesajı: Heyecanlıyız ve gururluyuz

Erdoğan’dan Cumhuriyetin 100. yıl dönümü mesajı: Heyecanlıyız ve gururluyuz

30.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz... ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefiyle Cumhuriyetin ikinci asrını dünyada milletimizin asrı yapmak için canla-başla çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan’dan Cumhuriyetin 100. yıl dönümü mesajı: Heyecanlıyız ve gururluyuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Haberin Devamı

Erdoğan, mesajında özetle şu ifadelere yer verdi:

DÖNÜM NOKTASI: Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum... Cumhuriyetimizi daha da güçlendirerek, yeni asrına hazırlamanın gayreti içindeyiz... Son 22 yılda ülkemizi başarıdan başarıya, zaferden zafere koşturduk. Asırlık ihmalleri ve eksikleri gidererek yatırımlarla, Cumhuriyetimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak adımları attık.

GAZİNİN İDEALİ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, Gazi Mustafa Kemal’in ‘Milli Mücadelenin maksat ve gayesi, milletin tam istiklalini ve kayıtsız şartsız egemenliğini sağlamak ve sürdürmektir’ diyerek ortaya koyduğu idealini, yaklaşık bir asır sonra da olsa gerçeğe dönüştürdük. Devletle millet arasına örülen duvarları kaldırarak Cumhurla Cumhuriyeti kucaklaştırdık, Cumhuriyetin demokrasiyle buluşmasını sağladık.

Haberin Devamı

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE: Şimdi de ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefiyle Cumhuriyetin ikinci asrını dünyada milletimizin asrı yapmak için canla-başla çalışıyoruz. Büyüyen ekonomimiz, güçlenen demokrasimiz, artan itibarımız, genişleyen nüfuz alanımız, ilkeli ve vizyoner dış politikamızla ülkemizle birlikte tüm dünyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmayı sürdürüyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU: Emperyalistlerin tetikçiliğini yapan terör örgütlerine... Hala bir asır önceki hesapların peşinde koşan müstevlilere… Ülkemizin başarılarından rahatsız olan kifayetsiz muhterislere… Hâsılı, millet ve memleket düşmanlarına rağmen diğer hedeflerimiz gibi, inşallah Türkiye Yüzyılını da hayata geçireceğiz.

Beştepe’de tebrikleri kabul etti

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/Ankara- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhuriyet Bayramı tebriklerini  Külliye’de kabul etti. Tebrik törenine gelen davetliler, Cumhuriyetin 100. yılı resepsiyonuna da katıldı. 100. yıl anısına “5 lira” hatıra madeni para hediye edilen davetliler, 100. yıl logosunun yer aldığı tabloya da imza attı. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları da katıldı. Ayrıca Ankara’da görevli büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri de Erdoğan’ı tebrik etti. 

Haberin Devamı

‘Benzersiz bir gurur ve mutluluk vesilesi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir asır önce kurulan Cumhuriyetimiz, büyük bir milletin, büyük bir iradenin, büyük bir fedakârlığın eseri. Hepimiz için benzersiz bir gurur ve mutluluk vesilesi olan bugün, vatan sevdalısı bir milletin dirilişinin de yıl dönümü. Gelecek nesillerimizin bu kahramanlık ruhununu koruyarak, Türkiye Yüzyılı hedefleriyle yaşatacağına yürekten inanıyorum.”

‘Bütün kahramanlarımızı minnetle yad ediyorum’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm halkımıza kutlu olsun. Cumhuriyetimizin banisi ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün isimsiz kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyorum... Anadolu kıtasına adım attığımız günden itibaren daima ileriye gitmek, yüksek hedeflere ulaşmak ve yeniden büyük Türkiye’yi kurabilmek için tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyetimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

‘Türkiye lider ülkelerden biri olacak’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti’nin verdiği emsalsiz mücadelenin, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir... Cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’na giriyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda da atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı, değerlerimizi ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmiyle Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için durmadan çalışacağız.”

Haberin Devamı

Erdoğan’dan Cumhuriyetin 100. yıl dönümü mesajı: Heyecanlıyız ve gururluyuz

‘Türkiye Cumhuriyeti Türk milletinin şerefi’

MHP Lideri Devlet Bahçeli: “Türkiye Cumhuriyeti Türk milletinin şerefidir… Hiç kuşku yoktur ki, Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacak, ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır.  

Aziz Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü, daha gelişmiş, daha serpilmiş vaziyette tarihi yolculuğuna devam edecek, önümüzdeki yeni yüzyıla Türkiye’nin mührü vurulacaktır... Cumhuriyetimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle gücüne güç eklemiştir...

Cumhurun mücadelesi ve müdahalesi ile Cumhuriyet doğmuştur. Bugün de Cumhurla Cumhuriyet kenetlenmiş, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın yol haritası çizilmiştir.”