Gündem Erdoğan'dan seçim talimatı! Cumhur İttifakı'nda yol haritası netleşti

Erdoğan'dan seçim talimatı! Cumhur İttifakı'nda yol haritası netleşti

30.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehirler dışında kalan 51 ilin parti teşkilatlarıyla yaptığı görüşmede, “AK Parti ve MHP fark etmez. Çıkarılacak her aday ittifakın adayı, ona göre çalışın. İttifaka zarar vermeyin, seçimi kazanın” talimatını verdi.

Erdoğandan seçim talimatı Cumhur İttifakında yol haritası netleşti

Ayşegül Kahvecioğlu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle son dönemde mesaisinin büyük bölümünü AK Parti Genel Merkez’inde geçiriyor.

Haberin Devamı

Erdoğan ilk etapta 30 Büyükşehir belediye başkan adayını tespit çalışmaları kapsamında bu illerin milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile görüştü, aday önerilerini aldı. Erdoğan, önceki gün de büyükşehirler dışındaki 51 ilin parti teşkilatlarıyla biraraya geldi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan burada partililere, yerel seçimlere yönelik talimatlar verdi, uyarılarda bulundu. 

Erdoğan’ın yerel seçimde Cumhur İttifakı olarak gerçekleştirecekleri işbirliğine işaret ederken de, “AK Parti ve MHP fark etmez. Çıkarılacak her aday ittifakın adayı, ona göre çalışın. Cumhur İttifakı’na zarar vermeyin, birlik ve beraberliğinizi koruyun. Seçimi kazanın” ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

Erdoğan’ın yeni yılla birlikte hafta başından itibaren AK Parti Genel Merkezi’nde olması ve aday tespitleri için oluşturulan üst komisyon ile çalışması bekleniyor. 

KAMPANYA HAZIRLIKLARI 

AK Parti, yerel seçimler için kampanya hazırlıklarını da hızlandırdı. 15 Ocak’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda aday tanıtım toplantısı yapmayı planlayan AK Parti’de geçtiğimiz pazartesi beyanname için final çalışması başlatıldı. 

Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ koordinatörlüğünde kurulan beyanname ekibinde, partinin daha önce de seçim kampanyalarının yürütücüsü olan Prof. Dr. Ertan Aydın, SETA Genel Koordinatörü ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Burhanettin Duran, SETA Vakfı Siyasi Araştırmalar Direktörü Nebi Miş, SETA Vakfı Toplum ve Medya Direktörü Faruk Taşçı, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Kahramanmaraş Milletvekili eski Polis Akademisi Uluslararası Terör ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şahin, AK Parti MKYK Üyeleri Mahir Ünal ve Emre Cemil Ayvalı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu yer alıyor. 

İSTANBUL’A ÖZEL ŞARKI

15 Ocak’ta açıklanacak seçim beyannamesinde 21 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin başta belediyecilik olmak üzere geçmiş dönemlerde inşa ettiği yerel yönetim anlayışına ve “gerçek belediyecilik” sloganıyla yerel yönetimlere ilişkin önümüzdeki dönemi kapsayan vaatlerine yer verilmesi bekleniyor. Beyannamede AK Parti’nin yerel yönetim vizyonunun yanı sıra deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm, yatay şehirleşme, hizmet belediyeciliği, sosyal ve kültürel belediyecilik, akıllı şehirler, alt yapı ve ulaşım konularının ayrı başlıklarda ele alınması planlanıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan kampanyada İstanbul için özel bir çalışma yürütüleceği, bu kapsamda megakente özel sloganlar ve seçim şarkısı hazırlığı yapıldığı öğrenildi.

YOL HARİTASI NETLEŞTİ

AK Parti ve MHP’nin seçim ittifakı yol haritası kesinleşti. 30 büyükşehirden Manisa ve Mersin’de AK Parti’nin MHP’nin adayını; geriye kalan 28 büyükşehirde ise MHP’nin AK Parti’nin adayını desteklemesine karar verildi.

 51 il belediyesinde ise 5 il MHP’ye; 24 il AK Parti’ye bırakıldı. Buna göre Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de AK Parti aday çıkarmayarak MHP’nin adayını destekleyecek.  

Haberin Devamı

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak’ta ise MHP aday çıkarmayacak; AK Parti’nin adayı Cumhur İttifakı adına seçime katılacak. 

Afyon, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat’ta ise AK Parti ve MHP ayrı ayrı aday çıkararak, kendi aralarında da yarışacak.