Gündem Ergenekonda küfürlü duruşma

Ergenekonda küfürlü duruşma

11.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Timuroğlu savunmasını yaparken sanık Osman Yıldırım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Yıldırım’la küfürleşti

Ergenekonda küfürlü duruşma

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında son savunmasını yapan Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve Danıştay’a silahlı baskın dosyası sanığı Erhan Timuroğlu, “Osman Yıldırım, Ergenekon sanıklarından attığı iftiraları geri çekmek için para istedi“ dedi. Timuroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin ile diğer Ergenekon sanıklarının “Hem sanık hem tanık olunmaz” diyerek Osman Yıldırım’ın para teklifini reddettiklerini belirtti. Savunma sırasında Timuroğlu ve Osman Yıldırım küfürleşti. Olaya müdahale etmek isteyen İşçi Partili sanıkları salondan çıkarıldı.
“Hükümete darbeye teşebbüs”ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Erhan Timuroğlu, dünkü duruşmada esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı.
Timuroğlu, Yıldırım’ın Ergenekon duruşmaları sırasında kendisine “İftira attığım için pişmanım, Veli Küçük, Muzaffer Tekin değerli komutanlar. Bana şu kadar para versinler ifademi geri çekeceğim” dediğini öne sürdü. Timuroğlu, “Ben de git kendin söyle” diye konuştum” dedi.
Timuroğlu, “Ayrıca Osman Yıldırım bana bir savcıyı öldüreceğini söylemişti” diye konuştu. Yıldırım’ın Timuroğlu’nun savunması sırasında bağırması üzerine Timuroğlu, “Osman Yıldırım kayınpederinin evinde içgüveysi olarak yaşıyordu. Hiçbir erkek böyle bir şey yapmaz. Yoksa Osman Yıldırım gelin mi alınmış belli değil” diye konuştu. Salondakiler bu sözlere gülerken Osman Yıldırım “Şerefsiz” diye bağırdı.
Başkan Özese Avukat Zeynep Küçük’ü “Gülünecek bir şey yok” diye uyardı. Avukat Küçük de ayağa kalkarak “Neyi söyleyip söylemeyeceğimizi belirlediğiniz gibi neye gülüp gülmeyeceğimizi de siz mi belirleyeceksiniz” diye konuştu. Başkan Özese’nin “Sizi çıkarırım” uyarısı üzerine Avukat Küçük “Çıkarın o zaman” dedi.
Özese, savunması devam eden ve Osman Yıldırım ile tartışan Timuroğlu’nun salondan çıkarılmasını istedi. Başkan Özese, itiraz eden sanık Osman Yıldırım’ın da salonda çıkmasını istedi. Başkan Özese, itiraz eden Mehmet Bedri Gültekin ve Erkan Önsel’i de salondan çıkardı. İşçi Partili sanık Turhan Özlü de tepki göstererek salondan çıkmak isteyince Özese, “Turhan Bey’i çıkarmayın” talimatı verdi.