Gündem Erzurum'da evleri yananlar için AFAD çadır kurdu

Erzurum'da evleri yananlar için AFAD çadır kurdu

22.06.2023 - 18:17 | Son Güncellenme:

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinin kırsal Köşeyol Mahallesi’nde çıkan yangında evleri zarar gören aileler için AFAD tarafından çadır kuruldu. Mahallede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken Kızılay da çay, çorba ve kuru gıda dağıtımı yapıyor.

Erzurumda evleri yananlar için AFAD çadır kurdu

Pazaryolu ilçesinin 40 hane ve yaklaşık 70 nüfuslu kırsal Köşeyolu Mahallesi'ndeki bir evde dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede bitişikteki evlere de sıçradı. İlk belirlemelere göre elektrik tellerinin birbirine temas etmesiyle çıkan kıvılcımların neden olduğu yangına Pazaryolu, İspir, Erzurum ve Bayburt'tan 7 itfaiye aracı, 2 su tankeri, Orman Bölge Müdürlüğü’nden 2 arozöz ve jandarma ekipleri müdahale etti. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında 12 ev ve eklentileriyle ahırlar zarar gördü.

Haberin Devamı

AFAD ekipleri, evleri yanan 12 afetzede için çadır kurdu, yatak, yorgan, yastık, battaniye ve gıda maddesi dağıttı. Kızılay da mahallede gün boyu çay, çorba ve kuru gıda dağıtımı yapıyor. Çadırlara yerleştirilen aileler, kurulacak konteynerlere yerleştirilecek.

Mahallede başlatılan enkaz kaldırma çalışmaları ise devam ediyor.