Gündem Esas kahramanlar vatani görevini yapan Mehmetçiklerdir

Esas kahramanlar vatani görevini yapan Mehmetçiklerdir

16.07.2010 - 19:13 | Son Güncellenme:

.

Esas kahramanlar vatani görevini yapan Mehmetçiklerdir

KAFES Eylem Planı ve Amirallere Suikast Davası ile birleştirilen Poyrazköy davasının tutuklu sanığı emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş kendilerine ’kahraman’ denildiğini belirterek, "Bize kahramanlar diyorlar. Bizim böyle bir vasfımız yoktur. Bizler profesyonel askeriz. Bize görevler verilmiştir. Biz o görevleri yaptık. Esas kahramanlar vatani görevini yapan Mehmetciklerdir" dedi.

Haberin Devamı

Kendisinden ele geçirildiği öne sürülen 3 no’lu DVD’nin içinde yer aldığı iddia edilen Kafes Eylem Planı’nın dijital bir veri olduğunu öne süren emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, "Şu anda huzurunuzda Kafes Eylem Planı yoktur. Ortada sanal, hallüsinasyon bir eylem planı mevcuttur. Mevcut olmayan bir planla suçlanıyoruz. Tahliyemi talep ediyorun" diye konuştu.

BİZE BU İFTİRAYI ATANLAR HAYATIMIZI KARARTTI
Delileri karatma şüphesi bulunduğu gerekçesi ile tahliye edilmediklerini belirten tutuklu sanık Deniz Binbaşı Eren Günay, "Bizler delilleri karartmadık ama bu iftirayı bize atanlar hayatımız kararttı. İstedikleri oldu. Komutan oldular, bizi tasviye ettiler. Arkadaşlarım albay, yarbay olurken ben binbaşı rütbesinde kaldım. Geri dönsem bile yumurta saydıracaklar. Huzurunuzda bulunan sanıkların ortak noktası iyi bir sicile sahip olmalarıdır" dedi.

Haberin Devamı

Bir yıldır tutuklu bulunduğunu belirten Teğmen Sinan Efe Noyan yaşadığı süreden daha fazla ceza istemiyle yargılandığını söyledi. Taşıdığı üniformaya ve sevdiklerine ihanet etmediğini, etmeyeceğini ifade eden Sinan Efe Noyan tahliyesini talep etti.

Evine dışarıdan getirilip konulan bir miktar uyuştucu ve flash bellek yüzünden tutuklandığını belirten Teğmen Alperen Erdoğan, "Yapılan incelemede uyuşturucu kullanmadığım ve uyuşturucunun üzerinde parmak izimin bulunmadığı tespit edildi. Uyuşturucu hiçbirimize ait değildir" dedi.

SAVCI 4 TAHLİYE İSTEDİ
Duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç tutuklu sanıklardan Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan’ın üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre gözününe alınarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti birleştirilen dosyaların ayrılması yönündeki talebi ve tutuksuz yargılanan Tuğamiral Levent Görgeç’in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması yönündeki talebini reddetti. Mahkemeye başkanlık yapan Oktay Kuban ise Levent Görgeç’in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması yönünde karşı oy kullandı.

HEYET TAHLİYE TALEBİNİ OY ÇOKLUĞU İLE REDDETTİ
Mahkeme hayeti sanıkların talebini kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği gerekçesi ile oy çokluğu ile reddetti. Mahkeme heyetine başkanlık yapan hakim Oktay Kuban ise sanıkların tahliye olmaları yönünde karşı oy kullandı. Oktay Kuban, "Dosyadaki mevcut bilgi ve belgelerden suç delili olarak gösterilen ve arama sırasında el konulan 1 adet CD ve 1 adet DVD üzerinde TUBİTAK’a yaptırılan birilkişi incelemesi sonucunda CD ve DVD’nin yasa gereği imajı, özet değerleri ve yedeklemesi yapılmadan arama sırasında el konulmuş olduğundan el koyma tarihinden sonra ekleme ve müdahale yapılıp yapılmadığının teknik olarak tespitinin mümkün olmadığı bildirilmiştir"dedi.

Haberin Devamı

Sanıkların üyesi oldukları ve terör örgütü olduğu iddia edilen örgüte ilişkin MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nce gönderilen yazılarda iddia edilen örgüte ilişkin herhangi bir bilginin bulunmadığının belirtildiğini ifade den Oktay Kuban, dosyadaki mevcut bilgi ve sanıkların üzerlerine atılı suçlar bakımından tutuklu yargılanmalarını gerektirir kuvvetli suç şüphesi varlığını oluşturmadığını söyledi. Dosyada sanıklar hakkında soruşturma ve yargılama sürecinde kaçmaları, saklanmaları, delilleri gizleme, yok etme veya değiştirme girişiminde bulundukları yönünde tutuklama nedeni sayılacak olgu ve iddiaların bulunmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

ASLOLAN TUTUKSUZ YARGILAMA
Ceza yargılamasında aslonanın yargılamanın tutuksuz olarak yapılacak olması, sanıkların tutuksuz yargılanmalarının yargılamanın amacına ulaşmasına engel teşkil edeceğine dair somut olguların bulunmadığını kaydederek tutuklu olan 11 sanığın tahliye olması yönünde oy kullandı.

KUBAN’A ALKIŞLADILAR TAHLİYE ETMEYEN HAKİMLERE ’YUH’ DİYE BAĞIRDILAR
Mahkeme heyetinin kararının açıklamasının ardından salonda bulunan sanıklar ve sanık yakınları ve avukatları sanıkların tahliye olması yönünde karşı oy kullanan hakim Oktay Kuban’ı alkışladı. Tahliye kararının çıkmamasına tepki gösteren sanık yakınları tahliye olmamaları yönünde oy kullanan üye hakimler Mehmet Kararba ile Mehmet Erdoğan’a yuh diye bağırdılar. Tutuklu sanıklardan Binbaşı Eren Günay’ın eşi tahliye kararı çıkmayınca üye hakimlere yönelik olarak "Özgürlüğün ne olduğunu tutuklanınca anlarsınız. Çocuğum babasız kaldı" diye bağırdı. Eren Günay’ın eşi Günay tahliye talebinde bulunurken de gözyaşlarını tutamamıştı. Sanık yakınlarının tepki göstermesi üzerine üye hakim Mehmet Karababa kendilerine hakaret edilmesini tutanağa geçirilmesini istedi. Ancak sanık avukatlarının araya girerek özür dilemesi üzerine tutanağa geçirilmesinden vazgeçildi.