GündemEŞİK’ten ‘anayasa’ kampanyası

EŞİK’ten ‘anayasa’ kampanyası

28.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), başörtüsü ve aile ile ilgili anayasa değişikliği teklifine yönelik “hayır” kampanyası başlattı.

EŞİK’ten ‘anayasa’ kampanyası

BEYZA COŞKUN Ankara- Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamaya Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) temsilcileri de katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan EŞİK üyesi Sevilay Çelenk, kadınların bu teklif ile tekrar başörtülü, başörtüsüz olarak bir ayrımcılığa konu edildiğini belirterek, “Kadınlar arasında olmayan, toplum içinde sona erdirilmiş bir gündem yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Bu düzenleme anayasanın laiklik ve eşitlik ilkesine aykırı bir düzenlemedir. Buna muhalefet partilerinin ‘hayır’ demelerini öneriyoruz” dedi.

TTB Kadın Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Uğurlu da, “Bu düzenleme kadınlar için özgürlük alanı yaratmaktan çok uzaktır” diye konuştu.

KESK Hukuk Sekreteri Zeynep Korkmaz ise, “Mesele eşitlik ve laiklik ilkelerine sahip çıkmayan toplumların iflah olmayacağıdır. Afganistan’da Taliban örneği karşımızda. Kız çocukları okula gidemiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EŞİK üyesi Berrin Sönmez de bugün saat 16.00’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerini açıkladı.

KEŞFETYENİ
Sinirlerine hakim olamadı! Seyircisine sert tepki gösterdi
Sinirlerine hakim olamadı! Seyircisine sert tepki gösterdi

Cadde | 20.04.2025 - 10:29

'Çalkala', 'Pırlanta', 'Nazar', 'Ders Olsun', 'İntikam', 'Gölge' gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan şarkıcı Demet Akalın, geçtiğimiz akşam Nevşehir'de sahne aldı. Mekanda sigara içenlere tepki gösteren ünlü şarkıcının o halleri gündem oldu.