Gündem Eski AYM üyesine indirimli 10 yıl hapis

Eski AYM üyesine indirimli 10 yıl hapis

05.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Eski AYM üyesine indirimli 10 yıl hapis

Eski Anayasa Mahkemesi Üyesi Erdal Tercan’a, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden “iyi hal” indirimi uygulanarak 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmalarına devam edildi. Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Tercan, öğrencilik yıllarında örgüte ait okul ve yurtlarda kalmadığını öne sürdü. FETÖ ile bağlantısı bulunmadığını, örgüt üyesi olmadığını iddia eden Tercan, hakkındaki tanık ifadelerini de reddetti.

‘Karşı görüş yazdım diye’

FETÖ üyesi eski hâkimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik ile eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın kabul edilemez bulunan bireysel başvurularında karşı oy kullanan Tercan, bu oyu hukuki bilgisiyle verdiğini ileri sürdü. Karşı oyları nedeniyle yargılandığını iddia eden Tercan, “Örgütle bağlantılı kişilerle ilgili kararlarda karşı oy kullanırken örgütten emir ve talimat almadım. İki tane karşı görüş yazdım diye sanık sandalyesindeyim” dedi. Mütalaada, FETÖ’nün tepe yöneticilerinden firari Şerif Ali Tekalan’la 29 kez görüştüğünün belirtildiğini hatırlatan Tercan, bu görüşmelerin örgüt bağlantısı kapsamında olmadığını kaydetti. Tercan, yatırımlarının Bank Asya’da bulunduğunu, bunu da inancı gereği yaptığını, faizli bankaları tercih etmemek için buraya para yatırdığını savundu.

Haberin Devamı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin aldığı kararda, Tercan’ın üzerine atılı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçunun sabit olduğu, bu nedenle sanığa 8 yıl 6 ay hapis cezası verildiği kaydedildi. Sanığa verilen ceza 12 yıl 9 aya çıkarıldı. Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları nedeniyle indirim uygulanarak, ceza 10 yıl 7 ay 15 güne indirildi.