Gündem Eski Bakan Suat Kılıç Yeniden Refah’a katıldı

Eski Bakan Suat Kılıç Yeniden Refah’a katıldı

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) katıldı.

Eski Bakan Suat Kılıç Yeniden Refah’a katıldı

ANKARA Milliyet - Eski AK Parti Milletvekili Kılıç, önceki gece sosyal medya hesabından, AK Parti’den istifa ettiğini duyurmuştu. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün düzenlediği basın toplantısında, YRP’nin kendi aldığı oyla TBMM’ye 5 milletvekili göndermeyi başardığını belirterek, “Partimiz bu seçimlerin kazananı olmuştur. Bu seçimler Türkiye siyasetinde Yeniden Refah gerçeğinin görmezden gelinemeyeceğini açıkça ortaya koymuştur” dedi.

Haberin Devamı

Seçimin kaybedeninin ise Altılı Masa ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Erbakan, şöyle devam etti: “İki meclis grubu kurmaya yetecek sayıda milletvekilini yüzde 1 bile oyu olmayan partilere hoyratça vermiş, günün sonunda cumhurbaşkanı olamamış, verdiği 40 vekille ortada kalmıştır. Seçimin bir diğer kaybedeni Altılı Masa’nın kendisidir. Milletvekili seçimlerinde ciddi bir farkla kaybetmişlerdir, Meclis’teki çoğunluğu milletimiz ciddi bir farkla Cumhur İttifakı’na vermiştir. Seçimi kaybedenlerden bir diğeri HDP olmuştur. Seçime başka bir isimle girmelerine rağmen oylarını yüzde üç kaybetmişlerdir.”

‘Arkası da gelecek’

Erbakan, konuşmasının sonunda, Suat Kılıç’ın partiye katıldığını açıkladı. Kılıç’a parti rozetini takan Erbakan, “Partimize katılımların arkası da gelecek. Diğer partilerden de üst düzey yöneticiler seviyesinde partimize katılımlar gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı. Kılıç da, “Halka ve hakka hizmet şuuruyla bereketli bir geleceği inşa etmeye muvaffak olacağız” dedi. Kılıç’ın kayınpederi Ali Yüksel de, 14 Mayıs seçimlerinde YRP listelerinden Konya milletvekili olarak parlamentoya girmişti.