Gündem Ethem’i vuran polis serbest

Ethem’i vuran polis serbest

04.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay, Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davayı Aksaray’a naklederken, davaya artık bakmayacak olan mahkemeden büyük tartışma yaratan bir karar çıktı.

Ethem’i vuran polis serbest

Mahkeme, dosyayı göndermeden önce Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili davada yargılanan sanık polis memuru Şahbaz’ın can güvenliği olmadığı gerekçesiyle davanın Aksaray’a nakline karar vermişti. Nakil kararı, uzunca bir süredir davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine verilmişti.

Nakil ve tahliye

Yargıtay’ın nakil kararı üzerine Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi dün ara kararını verdi. Mahkeme dosyayı Aksaray’a gönderirken, sanık avukatlarının verdiği dilekçeyi de değerlendirdi ve sanığın tahliyesine karar verdi.Sanık Şapbaz, tahliye kararı uyarınca 14 aydır tutuklu bulunduğu Elmadağ Cezaevi’nden dün serbest bırakıldı. Sanık avukatlarından Uğur Ceyhan, Milliyet’e, “Müvekkil 14 aydır haksız yere tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olmuştur, Dava sonunda beraat edeceğine de inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sarısülük ailesinin avukatlarından Murat Yılmaz ise, “Mahkeme, görevi ve yetkisi olmadığı şekilde bir karar vermiştir. Karar siyasidir” diye konuştu.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk yargılama sonucu Sarısülük’ü öldüren sanık polis Ahmet Şahbaz’ı, “haksız tahrik altında adam öldürmek” ve “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapse mahkum etmişti. Yargıtay ise kararı usulden bozmuştu.