Gündem Faruk Çelik'i yaralayan sanığa cezayı Yargıtay onadı

Faruk Çelik'i yaralayan sanığa cezayı Yargıtay onadı

01.06.2009 - 14:18 | Son Güncellenme:

.

Faruk Çeliki yaralayan sanığa cezayı Yargıtay onadı

BURSA'da, 5 Şubat 2006 tarihinde, AKP Grup Başkanvekilliği görevi yaptığı dönemde Bursa Millitvekili Faruk Çelik'i tabancayla yaralayan İrfan Subaşı'na verilen 4 yıl 7 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından da onandı.
5 Şubat 2006'da meydana gelen olayda, şimdi Devlet Bakanı olan, o dönem ise AKP Grup Başkanvekilliği yapan Faruk Çelik, partisinin Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın toplantısına katılmak için toplantının yapılacağı salona girerken, İrfan Subaşı tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Sanığın silahından çıkan iki kurşundan biri Çelik'in sol bacağına isabet etmişti. Olay sonrası yakalanan, polislikten ihraç edilen 2 çocuk babası İrfan Subaşı ise tutuklanmıştı. Hakkında Bursa 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce, ‘kamu görevlisini yaralamak’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından 2 ile 8 yıl arası hapis cezası istenen İrfan Subaşı, yaptığı savunmada, Başbakan Erdoğan'ın göreve gelmesiyle Türkiye'de güven ortamı yaratıldığını buna güvenerek biriktirdiği 27 bin TL ile İmar Bankası'ndan hazine bonosu aldığını belirterek, “Daha sonra imarzede olduk. AKP aldığı karar ile para yatıranların mevduatını kurtardı, bizleri ise açıkta bıraktı. 36 yıllık birikimimin heba olmasında, Faruk Çelik önemli rol oynadı. Ümitlerim tükendi. Çocuğumu okuldan almak zorunda kaldım. Eşimin sosyal güvence borcunu ödeyemedim. Yüz felci geçirdim. Bu yüzden kendisini vurdum” demişti.
Cezaevinden 28 Mart 2006 günü tahliye olan ve yargılandığı mahkemece ‘kasten adam yaralamak’ suçundan 2 yıl 11 ay, ‘ruhsatsız silah taşımak’tan 1 yıl 8 ay olmak üzere 4 yıl 7 ay hapis ve 375 TL para cezasına çarptırılan İrfan Subaşı'nın bu cezasını, Yargıtay 3'üncü Ceza Mahkemesi onadı. Subaşı önümüzdeki günlerde cezasının kalan bölümünü çekmek üzere cezaevine konulacak.