Gündem Fatih'te parçalanmış ceset! 'Kestiğim bıçağı kasaptan aldım'

Fatih'te parçalanmış ceset! 'Kestiğim bıçağı kasaptan aldım'

19.09.2023 - 11:39 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te bir apartmanın kömürlüğünde Celal H.’nin parçalanmış cesedinin bulunmasına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Fatihte parçalanmış ceset Kestiğim bıçağı kasaptan aldım

İstanbul Fatih’te kızının kayıp başvurusu sonrası aranan 65 yaşındaki Celal H.’nin cesedi en son görüştüğü arkadaşı 79 yaşındaki Sitrak K.’nın evinde bulundu. Yapılan aramalarda gözaltına alınan Sitrak K. Celal H. ile aralarında cinsel birliktelik olduğunu, en son beraber oldukları sırada sanığın öne doğru düşerek öldüğünü söyledi. Celal H.’nin öldüğünü anlayınca cesedi parçalayıp çuvallara koyduğunu kabul eden Sitrak K., ilerleyen zamanlarda çuvalları tek tek çıkarıp gömmeyi düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

“TEHDİT ETTİ”

İfadesinin ardından tutuklanan Sitrak K. ilk hakim karşısına çıktı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez savuma yapan sanık kimseyi öldürmediğini söyleyerek, “Aklıma bir şey gelmiyor. Birdenbire gitti. Benim psikolojim bozuldu. Ellerim ayaklarım titriyor, gözlerim doğru düzgün görmüyor. Zaten benim gücüm ona yetmez” dedi. Mahkeme başkanının, “Adam parçalara ayrılmış o nasıl oldu?” diye sorması üzerine sanık, “Bilmiyorum” dedi. Cinsel ilişki iddialarını da soran mahkeme başkanına sanık, “Beni takip etti. Elinden kurtulamadım. Benimle ilişkiye girmek için beni bıçakla tehdit etti. İlişkiye girip girmediğimi hatırlamıyorum. Ne dersem onu yapacaksın diyordu” dedi.

“ÇOK PİŞMANIM”

Olay anında Celal H.’nin yere düştüğünü söyleyen sanık Sitrak K., “Ne yapacağımı şaşırdım. Şoka girdim. Üzerine karton koydum. İlişkimizin ortaya çalacağını düşünerek kurtulmak istedim. Çok pişmanım. Parçaladığım, kestiğim bıçağı kasaptan aldım. Parçaları atmayı düşündüm ama ortaya çıktı” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ KİŞİ ŞÜPHESİ

Savunmanın ardından söz alan Celal H.’nin ailesinin avukatı, sanığın zor yürüdüğünü dolayısıyla bir insanın kemiklerini kesmeye nasıl gücü yettiğini sorarak, “Üçüncü kişi olduğunu düşünüyoruz. Olayın üzeri örtülmeye çalışılıyor. Kendi içerisinde çelişiyor. Kendisi öldürmüş olabilir ama yardım aldığı kesin. Ailesinin dinlenmesini ve mahalledeki tanıkların dinlenmesini istiyoruz. Senaryo var. Olayın açığa çıkarılması gerekiyor” dedi.

“TUTARSIZLIKLAR ÇÖZÜLMELİDİR”

Sanık avukatı ise yaptı savunmasında, “Sanığın akli melekesi ile ilgili gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Soruşturma aşamasındaki sanığın beyanları arasındaki tutarsızlıklar ne anlama geliyor çözülmelidir. Kasaptan bir bıçak alınması konusu araştırılmamıştır. Olayda 3. Kişi şüphesi giderilmemiştir. Sanığın fiziki durumu iddianamede belirtilen olayı gerçekleştirmeye uygun değildir. Sandalyede oturmakta sıkıntı yaşayan biri bir insanı nasıl iddiaya göre 4-5 parçaya ayırmıştır. Suç aleti elde edilememiş” dedi.

Haberin Devamı

Alınan beyanların ardından tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. Sanık Sitrak K.’nın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.