Gündem Fatmanur Altun, yeni kitabının imza töreninde kitapseverlerle bir araya geldi

Fatmanur Altun, yeni kitabının imza töreninde kitapseverlerle bir araya geldi

11.05.2024 - 18:31 | Son Güncellenme:

Fatmanur Altun, son çıkardığı kitabı ‘Aşk Bitti - Yapı Paydos’un imza töreninde kitapseverlerle buluştu.

Fatmanur Altun, yeni kitabının imza töreninde kitapseverlerle bir araya geldi

Galataport’taki D&R'da gerçekleşen imza gününe Fatmanur Altun’un eşi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çocukları ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Haberin Devamı

İmza töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Sosyolog, yazar ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun son kitabı olan ‘Aşk Bitti - Yapı Paydos’un ana konusunun ‘aşk’ olduğunu aktardı. Altun "Popülerleşen seri üretim olan aşk değil, almaya odaklı bi dünyada insanı vermeye sevk edecek bir duygudan, derin olan ve geçmişten gelen gerçek aşktan bahsediyorum" dedi.

Fatmanur Altun, yeni kitabının imza töreninde kitapseverlerle bir araya geldi

"SOSYOLOJİK DENEMELERDEN OLUŞAN BİR KİTAP"

Altun, "Bu kitap bugünlerde aslında sıkça konuşulan aşk konusu kadın-erkek ilişkileri aile ve aslında toplumsal yaşam bağlamında ele almaya çalıştığımız bir kitap. Kitabın ismi ‘Aşk Bitti Yapı Paydos’. Böyle isim başlığını okuyunca insanlar acaba bir aşk romanıyla falan mı karşılaşacağız diye düşünüyolar, ama ben bir sosyolog olarak kendi mesleğimin getirdiği öngörüleri ve iç görüleri kaleme aldım. Burada kitabın ismini böyle seçmemizin sebebi toplumsal meselelerimizin bir çok konusunun ve toplumsal sorunların aslında kaynağında aşk yoksunluğunun olduğunu ifade ederek konuya başlamamız. Bu kitabın bir tür sosyolojik denemelerden oluşan bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak ‘Aşk Bitti Yapı Paydos’ özde temelde yaşadığımız aşk yoksunluğu ile ilgili bir hesaplaşma oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kitabında aşk yoksunluğu yaşamayan ailenin eksikliğini anlattığını aktaran Altun, kitabın ‘fert, kadın ve erkek, aile ve yaşam kültürü’ bölümlerinden oluştuğunu söyledi. Altun, ailenin yapısına format atılıp, tüketim ve üretimin temel parçası haline getirildiğini, günümüz ailelerinin bu sistem içinde hayatta kalmaya çalıştıklarının altını çizdi. "Üretim ve tüketim üzerine araçsallaştırılmış ve silah haline getirilmiş ailede hepimiz hayatta kalmaya çalışıyoruz" diyen Altun “Temel ihtiyaç olan bağlılık ve sevgiyi olması gereken aile kurgusuyla yeniden tatmamız gerekiyor, bu da merhametle mümkün" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Altun ilk olarak aile üyelerinin kitaplarını imzaladı. Etkinlik kitapseverlerin kitaplarının imzalanmasının ardından son buldu.

Fatmanur Altun’un çıkardığı diğer kitaplar arasında Normalleşmenin Sosyolojisi, İletişim Sosyolojisinde Yeni Yönelimler, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ve Seyyid Kutub da yer alıyor.