Gündem FSM köprüsünde çalışmalar ne zaman bitecek? Tarihi bakanlık duyurdu

FSM köprüsünde çalışmalar ne zaman bitecek? Tarihi bakanlık duyurdu

09.07.2019 - 08:51 | Son Güncellenme:

FSM köprüsünde yol bakım onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda 3 vardiya şeklinde 24 saat boyunca çalışmanın sürdüğü FSM köprüsünde Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte büyük aşama kaydedildi. Eski asfalt tamamen kaldırılırken yeni asfalt için çelik tabliye üzerine kumlama yapıldıktan sonra derzlerin onarımı yapılıp yeni asfalt dökülüyor. Peki FSM köprüsünde çalışmalar ne zaman sona erecek?

FSM köprüsünde çalışmalar ne zaman bitecek  Tarihi bakanlık duyurdu

FSM köprüsü 27 Haziran tarihinde yol bakım onarım çalışmaları kapsamında Avrupa'dan Asya'ya geçiş kapatılmıştı. Kapatılan dört şeridin ardından FSM köprüsünde ulaşım Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte ik şerit üzerinden yapılıyor. Özellikle İstanbul'da işe gidiş ve çıkış saatlerinde köprüde uzun kuyruklar oluşuyor. Alternatif güzergahların kullanan vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde de uzun araç kuyrukları oluşturuyor. Peki FSM köprüsünde çalışmalar ne zaman sona erecek?

Haberin Devamı

BAKANLIK AÇIKLAMASI

"Bazı basın yayın kuruluşlarında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de asfalt yenileme ve yol bakım - onarım çalışmalarının yapıldığı yönünde haberler yer almaktadır. Söz konusu haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün rutin bakım ve onarımı amacıyla 27 Haziran 2019 tarihinde başlayarak 17 Ağustos 2019 tarihine kadar bazı şeritler kapatılmıştır"

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise herhangi bir çalışma bulunmamaktadır ve tüm şeritleri trafiğe açık olarak hizmet vermektedir.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapılan bakım onarım çalışmaları kapsamında ise köprüde bulunan mevcut asfalt kaldırılacak, çelik tabliye yüzeyi kumlanarak derzlerin onarımı gerçekleştirilecektir. 17 Ağustos'a kadar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa-Asya istikametindeki 4 şerit ulaşıma kapatılarak, gidiş ve gelişler 2'şer şeritten devam edecektir"

Yazarlar