Gündem Gazeteci İsmet Demirdöğen’i kaybettik

Gazeteci İsmet Demirdöğen’i kaybettik

10.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara basının duayen isimlerinden, eski Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi, gazeteci İsmet Demirdöğen (63) dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Gazeteci İsmet Demirdöğen’i kaybettik

Bir dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) başkanlığı da yapan Demirdöğen, bugün saat 13.00’de Oran Cemevi’nde gerçekleştirilecek törenin ardından, saat 14.00’te Gölbaşı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberin Devamı

Acı haberi, RTÜK üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Demirdöğen’in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini belirten Taşçı, “Ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Yattığı yer incitmesin” dedi. Demirdöğen’in ölümüne ilişkin siyasilerden ve gazetecilerden de sosyal medya paylaşımları geldi.

Emektardı...

Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan paylaşımda, “Sevgili meslektaşımız İsmet Demirdöğen’i kaybettik. Mesleğe ANKA’da başlayan, Ankara gazeteciliğinin önemli ismi, ÇGD Genel Merkez başkanlarından ve önceki RTÜK üyelerinden Demirdöğen’in gazeteciliğe ve basın özgürlüğü mücadelesine katkıları unutulmayacak. Başımız sağ olsun” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Eski Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi, değerli çalışma arkadaşım, gazeteci İsmet Demirdöğen’in vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm meslektaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Demirdöğen’e Allah’tan rahmet dilerken, “Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise “Değerli dostum İsmet Demirdöğen’i vakitsiz kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Saygın, dürüst ve emektar bir gazeteciydi. Samimiyetini, mütevaziliğini ve güler yüzünü hiç nutmayacağım. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Eski ÇGD başkanıydı

Tunceli’nin Hozat ilçesinde 1960 yılında dünyaya gelen Demirdöğen, Hozat ve Ankara’daki eğitimlerinin ardından Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu’nda Satınalma Memuru olarak çalışma hayatına başlayan Demirdöğen ANKA Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1991-1993 yılları arasında Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yapan Demirdöğen çeşitli gazete, dergi ve ajanslarla televizyonlarda muhabir, parlamento şefi, haber müdürü, haber koordinatörü ve Ankara Temsilcisi olarak görev aldı. 2013 yılında CHP TBMM Grubu’nda Basın Danışmanlığı görevine getirilen Demirdöğen, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanlığı ve RTÜK üyeliği de yaptı.