Gündem Gazi Erçel kimdir, kaç yaşındaydı? Gazi Erçel vefat etti!

Gazi Erçel kimdir, kaç yaşındaydı? Gazi Erçel vefat etti!

13.06.2022 - 12:44 | Son Güncellenme:

Gazi Erçel hayatını kaybetti. Son dakika gelen haber sonrasında Merkez Bankası'nın 1996-2001 tarihleri arasındaki başkanı olan Gazi Erçel'in yaşamı merak konusu oldu. Peki Gazi Erçel kimdir, neden öldü?

Gazi Erçel kimdir, kaç yaşındaydı Gazi Erçel vefat etti

Gazi Erçel'in hayatı ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında bulunuypr. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanları'ndan Gazi Erçel yaşamını yitirdi. Peki Gazi Erçel kimdir, kaç yaşındaydı?

Haberin Devamı

GAZİ ERÇEL YAŞAMINI YİTİRDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şu paylaşımla vefatı paylaştı:

1996-2001 yılları arasında Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapmış olan Sayın Gazi Erçel'in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.

GAZİ ERÇEL KİMDİR?

Süleyman Gazi Erçel, 20 Şubat 1945 tarihinde doğdu.1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat bölümünü bitirdi. 1976 yılında Vanderbilt Üniversitesi'nde master yaptı. Bankalar Yeminli Murakıpılığı, Hazine Genel Müdür Yardımcılığı, IMF İcra Direktör Yardımcısı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Hazine Genel Müdürlüğü, Yaşar Holding'te Yönetim Kurulu Üyeliği, Tütünbank Murahhas Üyeliği ve Yaşar Grubunun çeşitli kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyeliği, Tütünbank Genel Müdürlüğü yaptı. 1996 yılında Merkez Bankası Başkanlığı’na getirildi. 1 Mart 2001 tarihinde görevinden istifa etti. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermekteydi.