Gündem Gazze'de zor günler yaşanıyor! En çok yardımı yapan ülke Türkiye

Gazze'de zor günler yaşanıyor! En çok yardımı yapan ülke Türkiye

08.04.2024 - 19:06 | Son Güncellenme:

Gazze'de yaşanan fram devam ediyor. Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilere yardım yapan ülkeler arasında Türkiye birinci oldu. İşte detaylar...

Gazzede zor günler yaşanıyor En çok yardımı yapan ülke Türkiye

Türkiye, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilere en çok yardım malzemesi ulaştıran ülke oldu.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere en çok insani yardım malzemesi ulaştıran birinci ülke oldu.

Gazze'de barış için Türkiye’nin yoğun istihbarat diplomasisi devam ederken, bölge halkının insani yardıma ulaşması için gereken tüm girişimler artarak sürüyor. Bölgede 7 Ekim'den bu yana zor günler yaşayan Gazze halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için dünya ülkeleri seferber olurken, İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü'nün (COGAT) 7 Nisan 2024 verilerine göre Gazze bölgesine yardım miktarı yüzde 26'yı bulan Türkiye, birinci sırada yer aldı.

Gazzede zor günler yaşanıyor En çok yardımı yapan ülke Türkiye

MÜSİAD'ın yardımları Gazze'ye ulaştı

MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından hayırseverlerin desteği ile hazırlanan yardım kolileri Gazze'ye ulaştı.

Haberin Devamı

Gazzede zor günler yaşanıyor En çok yardımı yapan ülke Türkiye



MÜSİAD, Türk Kızılay Derneği, bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan iş birliğiyle temin edilen hazır yemek içerikli gıda kolileri Gazze’ye doğru yola çıktı. MARIN adlı gemiye yüklenen ürünler, Gazze’ye bugüne kadar gönderilen en büyük insani yardım malzemelerini barındırıyor. 2 bin 737 tonluk insani yardım malzemesi Gazze’deki sivillere nefes olmaya başlarken, konuyla ilgili konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Alçin, "Mart ayının başında Türk Kızılay ile iş birliği yaparak gönderdiğimiz iyilik gemimiz hamdolsun Gazze'ye ulaştı" dedi.

Gazze'ye yardımların devam edeceğini aktaran Akçin, "İyiliği çoğaltmamız lazım. Orada gerçekten çok büyük bir trajedi yaşanıyor. Orayı dualarımızda unutmuyoruz. Oradaki kardeşlerimize fiili destek mahiyetinde şu an gıda gidiyor. Yarın belki barış, ateşkes sağlanır, huzur gelir. Ondan sonra da oranın inşası noktasında da yardımlarımızı devam ettirelim" ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Malatya Şubesi üyelerince hazırlanan yaklaşık 15 bin yardım kolisinin Filistinlilere ulaştığını aktaran Akçin, "Bağış yapıp bu hayra ortak olan Malatya MÜSİAD üyelerimize ve Türk Kızılay’ına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbim yaptığımız bağışlarımızı kabul eylesin" şeklinde konuştu.