Gündem GBT sorgulama ile sabıka kaydı bilgilerine online ulaşın!

GBT sorgulama ile sabıka kaydı bilgilerine online ulaşın!

06.10.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Genel Bilgi Tarama Sistemi’nden sabıka kaydı belgesini GBT sorgulama ile alabilmek mümkün. Online GBT kaydı sorgulama hizmeti internet ortamında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Vatandaş internette bulunan e-Devlet sistemini kullanarak gerçekleştirebildiği GBT kaydı sorgulama işlemi sonrasında sabıka kaydı belgesinin çıktısını da alabiliyor.

GBT sorgulama ile sabıka kaydı bilgilerine online ulaşın

Teknoloji dünyasında artık son derece çağdaş ve modern kamu hizmet yapısı oluşturulmaya başlandı. Özellikle de teknolojik gelişmelerin yaratmış olduğu yeni nesil imkanlar çerçevesinde artık insanların yaşamlarının her noktasında artık internet altyapısı etkin biçimde kullanılıyor. Bu çerçevede de günümüzün hızla gelişen teknolojileri ile birlikte artık insanlar son derece pratik ve kolay bir şekilde internet ortamına erişim sağlanıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin yaşamın her noktasında etkin biçimde kullanılan internet altyapısı kamu alanında da etkin biçimde kullanılıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan kamu hizmetleri de yoğun ilgi gördükçe internet altyapısında kamu hizmetleri de çok daha geniş kapsamlara ulaşmaya başladı. Bu çerçevede günümüzde vatandaş internet ortamı üzerinden GBT kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl dünyasının internet altyapısının bu denli etkin bir rol üstlenmesi ile birlikte artık vatandaşların sadece dakikalar içerisinde artık internet ortamı üzerinden en güncel sabıka kaydı belgesini alabileceği GBT kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşların her türlü işlem konusunda en çok ihtiyaç duyulabilen başlıca evrakların arasında yer almakta olan sabıka kaydı belgesi günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde çok yoğun şekilde kullanılıyor.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi sayesinde artık son derece pratik bir şekilde GBT kaydı sorgulama işlemini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden GBT kaydı sorgulama işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu alanındaki her türlü hizmetin sanal dünyaya taşınmasını sağlıyor. Özellikle de vatandaşlar artık sadece dakikalar içerisinde internet kolaylığında ve hızında kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde son yıllarda internet hizmetleri kamu kurumları arasında oldukça popüler hale geldi.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisinde Adalet Bakanlığı tarafından hizmete açılan GBT kaydı sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaşlar bu şekilde Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi çerçevesinde var olan tüm adli kayıt bilgilerini öğrenebilme şansına sanal devlet portalı e-Devlet sistemi GBT kaydı sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet portalı sistemi üzerinde yer alan ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından GBT kaydı sorgulama işlemi sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği gibi vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu çerçevede vatandaşlar sabıka kaydı sorgulama belgesi gibi pek çok resmi işleminde gereksinim duyabilmekte olduğu evrakı e-Devlet sisteminde GBT kaydı sorgulama ekranı yaygın olarak kullanılıyor.