Gündem ‘Gençlere ilham verme arzusundayız’

‘Gençlere ilham verme arzusundayız’

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi’ kapsamında ödüle layık görülen 100 lider kadından 7’si daha İstanbul’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı... Törende konuşan IWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türkan, “Kadın liderleri güçlendirirken, diğer yandan da gençlere ilham vermek arzusundayız” dedi...

‘Gençlere ilham verme arzusundayız’

Çiğdem Yılmaz - Uluslararası Kadın Forumu(IWF), Bahçeşehir Üniversitesi’nin iş birliğiye kamuda ve özel sektörde kendi alanlarında lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham veren kadınlara odaklanan Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi’ne imza attı. Milliyet gazetesinin proje paydaşı olduğu proje kapsamında ödüle layık görülen kadınlara, ödülleri dün QNB Finansbak Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Haberin Devamı

Törende konuşan IWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türkan, “IWF Türkiye olarak, ülkemizde kadın liderliğini geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla alanında lider kadınları buluşturarak kadının güçlenmesine yönelik faaliyet gösteriyoruz. Bu hedeflerimizden hareketle Bahçeşehir Üniversitesi- TOSAM (BAU Toplum, Sağlık, Davranış ve Önlem Alma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) iş birliği ile, Milliyet Gazetesi’nin proje paydaşlığında, kadının liderliğinin coğrafi ve kültürel engelleri de aşarak güçlenmesine ve yayılmasına katkı sağlayacak bir projeye imza attık. Proje kapsamında ülkemizde kamuda ve özel sektörde kendi alanlarında lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham vermiş kadınların oranını ortaya koyan bir araştırma yaptık. Bu araştırma kapsamında da Türkiye’nin İlk 100 Sanayi ve Ticari Kuruluşu, Yargıtay, Sayıştay, Hakimler ve Savcılar Kurulu, yerel yönetimler, Yüksek Öğrenim Kurumu, devlet ve vakıf üniversiteleri kategorilerinde 100 kadın lider isim belirledik” dedi

Haberin Devamı

Milliyet’e teşekkür

Konuşmasında projeye verdiği destekten dolayı Milliyet Gazetesi’ne, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş’a teşekkür eden Türkan şöyle devam etti: “Lider kadınları ortaya koyarak ve başarı hikâyelerine kamuoyunun dikkatini çekerek, bir yandan bugünün kadın liderlerini güçlendirirken, diğer yandan da bayrağı devralacak ve daha ileriye taşıyacak gençlere ilham vermek arzusundayız. Lider ve öncü karakterleriyle çevrelerine ilham vermiş kadınların varlığının her alandaki seçicilere kadın seçmelerini özendirmek için katkısı olacağına yürekten inanıyoruz.”

‘Önemli olan merdiveni aşağı uzatmaktır’

Törene ev sahipliği yapan QNB Finansinvest Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pamir Karagöz de, “Kadın eli değen her şey güzeldir. Dolayısıyla kadınların bu şekilde ödüllendirilmesi, takdir edilmesi en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri. Toplumda her geçen gün kadın liderliği artıyor. IWF’da bunun önemli öncülerinden. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Çünkü, kadınların lider olduğu her alanda gözlemliyoruz ki, yönettikleri işler, şirketler, liderlik ettikleri kurumlar çok daha başarılı yerlere geliyor. Bunu araştırmalar söylüyor. Dolayısıyla bu tip takdir programları da, yeni nesil kadınlara örnek olacaktır. Bize düşen en önemli rol; merdiveni aşağıya uzatmaktır. Başka kadınların da bizim geldiğimiz noktaya gelmeleri için onlara ilham olmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Ödül alan kadın liderler

Düzenlenen ödül töreninde ödül alan kadın liderler şu isimlerden oluştu: Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslıhan Nasır, İstanbul Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Kırklareli Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer, Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Ges Otomosyon Bilişim CEO’su Arzu Baytar Çimen, Simfort Bilgisayar CEO’su Gökçe Yıldırım Kalkan ve Medster Sağlık Hizmetleri CEO’su Aysu Öztürk.

İlk tören Ankara’da yapıldı

‘Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi’ kapsamında ödüle layık görülen 100 lider kadın, ödüllerini almaya devam ediyor. İlk tören üç hafta önce Ankara’da TBMM Başkanlık Konutu’nda düzenlendi. Ankara’daki törende 27 kadın ödülünü alırken, dün QNB Finansbak Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende de 7 kadına ödül takdim edildi. Diğer lider kadınların da önümüzdeki günlerde ödülünü alması bekleniyor.

 

 

 

 

Yazarlar