Gündem Gerilimin gölgesinde DEM’den iadei ziyaret

Gerilimin gölgesinde DEM’den iadei ziyaret

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Özgür Özel, 13 Aralık’ta DEM Parti’yi ziyaret etmiş, ziyaret sonrası yapılan ortak açıklamalarda, görüşmenin olumlu geçtiği belirtilerek “Bundan sonraki süreçlerde de diyaloğumuz, karşılıklı görüşmelerimiz sürecek” denilmişti.

Gerilimin gölgesinde DEM’den iadei ziyaret

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- Bu ziyaretin ardından CHP kanadı bir iade-i ziyaret ile konunun netleşmesini beklerken, özellikle Antalya odaklı olmak üzere DEM Parti kanadından, CHP’li bazı belediye başkanlarına yönelik sert eleştiri ve tepki açıklamaları geldi.

Haberin Devamı

DEM Eş Genel Başkanı Bakırhan, Antalya il kongresi için salon taleplerini reddeden CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e tepki göstererek, “Bize salon vermeyene oy vermeyiz” çıkışında bulundu. Benzer bir çıkış DEM Milletvekili Sırrı Sakık ve DEM Partisi Grup Başkanvekili Sezai Temelli’den de geldi.

DEM Parti kanadının eleştirel açıklamalarına karşın CHP kurmaylarının büyük çoğunluğu “sessiz” kalmayı tercih etti. Yaşanan bu gergin sürecin ardından bugün DEM Parti ve CHP Genel Başkanları ikinci kez bir araya gelecek.

Özel, genel merkezde, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüşecek. Özel’in DEM Parti’ye yönelik ziyaretine karşılık iadei ziyaret denilse de görüşmede yerel seçim işbirliği de gündemde olacak.