Gündem Gezi Parkı'nda ikinci cuma namazı

Gezi Parkı'nda ikinci cuma namazı

14.06.2013 - 14:54 | Son Güncellenme:

Taksim Gezi Parkı girişinde toplanan Antikapitalist Müslümanlar adlı grup ve beraberindekiler cuma namazı kıldı. *Okunan hutbede, "Direnişin en başından beri Gezi Parkında bulunan Müslümanlar olarak bizler hiçbir şekilde bir saldırıya, tacize uğramadık" denildi.

Gezi Parkında ikinci cuma namazı

Cuma Namazı öncesi okunan hutbe ve ezandan sonra namaz kılındı. Namaz kılınacağı sırada Atatürk Kültür Merkezi çatısında bir grup polisin hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. Cemaat namaza durmadan önce insan zinciri oluşturularak rahat namaz kılınması sağlandı.

Haberin Devamı

Kısa bir konuşma yapan yazar İhsan Eliaçık, "Bizim duruşumuz siyasi ve politik bir duruştan önce vicdani ve ahlaki bir duruştur. Vicdan vicdanı, Müslüman yüreği, peygamber ahlakı, mazluma kimliği sormamayı emir ediyor" dedi. Grup adına hutbeyi okuyan Sedat Doğan, "Hiçbir huzur bozucu ortam yokken Salı günü polislerin Taksim Meydanına girip, Gezi Parkını da içine alacak şekilde yaptıkları saldırı, büyük bir haksızlık ve zulümdür. Doğayı insan onurunu yaşamı savunanlar bütün saldırılara karşı tek vücut olup yardımlaşmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 haftadır buradayız. Buradaki insanlar ortak yaşam alanlarını savunmakla kalmıyor aynı zamanda burada yeni bir yaşam biçimi de inşa ediyorlar. Paranın geçmediği, kimsenin aç kalmadığı Gezi Parkında, farklı inanışlara ve yaşam tarzına sahip insanlar birlik ve kardeşlik içerisinde direnişlerini sürdürüyorlar. Direnişin en başından beri Gezi Parkında bulunan Müslümanlar olarak bizler hiçbir şekilde bir saldırıya, tacize uğramadık. Eğer Gezi Parkı dışında ya da içinde münferitte olsa, provokasyon da olsa, başörtülü kadınlara yapılmış bir saldırı var ise, Gezi Parkı ruhuna düşen bu saldırılara karşı başörtülü kadınların yanında olmaktır" dedi.