15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
DENİZ AÇIK AA
Eskişehir Sivrihisar’da Necati Artan Sportif Havacılık Tesisleri’nin kurulmasında öncülük yapan akrobasi pilotu babası Ali İsmet Öztürk’ün yolundan giderek akrobasi pilotu olan Semin Öztürk, bugüne kadar 8 gösteri gerçekleştirdi. Öztürk yurt dışındaki etkinliklerde yer alarak Türk Bayrağı’nı dalgalandırmayı hedefliyor. Seyirci önündeki ilk uçuşunu 19 Eylül 2015’te Necati Artan Tesisleri’ndeki hava gösterilerinde gerçekleştiren Öztürk (26) akrobasi pilotu babasının kendisi 9 yaşındayken uçuşlara başladığını anımsattı.
‘Havada çok özgürüm’
Babasının uçuşlarının çok ilgisini çektiğini anlatan Öztürk şunları söyledi: “Ben de uçmak istiyordum. Bu uçaklarda paraşüt takma zorunluluğu var. Paraşüt bana olmadığı için üç yıl bekledim. Babamla ilk akrobasi gösterimi 12 yaşında gerçekleştirdim.”
Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu olmanın kendisine gurur verdiğini belirten Öztürk şöyle devam etti: “Bu unvana layık olmaya çalışıyorum. Kendimi gökyüzünde güçlü ve özgür hissediyorum. Bugüne kadar 8 gösteri gerçekleştirdim. 16-17 Eylül’de Sivrihisar Hava Gösterileri’nde ikinci air şovumu sergileyeceğim. Bir gösteriye hazırlanmak için iki ay kamp dönemi oluyor. Uyku ve beslenme düzeni çok önemli. Profesyonel bir sporcunun şampiyonaya hazırlanması gibi düşünün. Akrobasi de bir motor sporu. Babam kadar iyi uçmak istiyorum. Babam da gösteri uçağı ‘Mor Menekşe’yi bana vermek istiyor. Kendimi hazır hissettiğimde ‘Mor Menekşe’ ile uçacağım.”
‘Kızımla birlikte uçacağım’
Kızı Semin’in gökyüzünde Türk kadınını temsil etmesinin büyük mutluluk olduğunu söyleyen Ali İsmet Öztürk, “16-17 Eylül’de düzenlenecek Sivrihisar Hava Gösterileri’nde de yerini alacak. Ben de gösteri yapacağım. Böylece kızımla aynı gösteride birlikte uçacağız” dedi.