Gündem Gönül gözüyle ahşaba dokunuyor

Gönül gözüyle ahşaba dokunuyor

28.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan görme, işitme ve konuşma engelli üç çocuk babası ahşap maket ustası Ali Şerafettin Köksal (66), 26 yaşında geçirdiği hastalığın ardından görme yetisini kaybetti.

Gönül gözüyle ahşaba dokunuyor

Eşi ile aralarında geliştirdikleri özel dokunma diliyle iletişim kuran Köksal, hayata olan inancını kaybetmedi. Nesneleri hayal gücüyle şekillendiren ahşap maket ustası Köksal’ın hayatı bir kuş kafesi ile değişti. Doğan kızı için bir kafes yapmak için işe koyulan Köksal, 40 yıldır ahşabın ruhuna dokunmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

‘Hayata küsmeyin’

Köksal, hikayesini eşi Ümran Köksal aracılığıyla şöyle anlattı: “Eşim merakımı anlayınca ahşaba yönlendirdi. Galata Kulesi, Cami, Anıtkabir, gibi yapılar derken herşeyi yapmaya başladım. İlk başlarda çok zorlandım ama o zoru aştım. Burada görülenler 40 yılın emeğim. Zamanla her tarafı ezberledim. Bütün malzemelerimi kendim yerleştiriyorum. Kesimden, parça tutturmaya kadar bütün işlerle ilgileniyorum. Birkaç tane eserim satıldı ama içimden satmak gelmiyor. Çocuğum ellerimden alınmış gibi hissediyorum. Kimse hayata küsmesin, insanlan birbirlerine sahip çıksın. Şimdi ki hedefim Kızkulesi’ni yapmak. Cumhurbaşkanımıza yaptıklarımı göstermeyi çok isterim.”

Bu arada Köksal’la tanışan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, eserlerin gösterimi için sergi açılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

15 metrekarede hayat

Köksal, Galata Kulesi’ni gece-gündüz demeden 2,5 yılda yaptı. 15 metrekarelik atölyede kesim aletinden, vidalara kadar herşeyin yerini kendisi biliyor.