Gündem Öğretmenler Günü Kutlu Olsun doodle'ı! Google 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı...

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun doodle'ı! Google 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı...

24.11.2021 - 01:34 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü dev arama motoru Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı ve özel bir doodle ile öğretmenlerin gününü kutladı. Her yıl Türkiye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Peki, Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı?

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun doodleı Google 24 Kasım Öğretmenler Gününü unutmadı...

Öğretmenler Günü kutlu Olsun doodle'ı... Google, kullanıcılarını 24 Kasım'ın ilk dakikalarında Öğretmenler Günü doodle'ı ile karşıladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, Öğretmenler Günü ilan edilmiştir. Türkiye'de 1981 yılından bu yana her 24 Kasım'da Öğretmenler Günü kutlanıyor. İşte, Google'ın Öğretmenler Günü doodle'ı...

Haberin Devamı

Google, 24 Kasım günü milyonlarca kullanıcısını 'Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!' doodle'ı ile karşıladı. Geleceğin mimarları öğretmenleri bu özzel günde unutmayan Google, sayısız öğretmenin gününü kutlamış oldu.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

1 Kasım 1928'de TBMM'de kabul edilen Türk Harfleri Hakkındaki Kanun ile Harf İnkılabı başlamış oldu. Türk tarihinde ilk defa bir okuma yazma seferberliği başlatıldı.

Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal'e 11 Kasım 1928'de "Millet Mekteplerinin Başöğretmeni" unvanını verdi. Bu unvan, 24 Kasım'da, Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmi hale geldi. Mustafa Kemal'in Başöğretmen sıfatını aldığı 24 Kasım, 1981'den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Haberin Devamı

Öğretmenler Günü, dünya üzerinde farklı tarihlerde kutlanıyor. 1994 yılından itibaren birçok ülkede de Öğretmenler Günü, UNESCO tavsiyesiyle 5 Ekim'de kutlanıyor.