Gündem ‘Gözü başka mevkilerde olan bu şehri yönetemez’

‘Gözü başka mevkilerde olan bu şehri yönetemez’

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul aday tanıtım toplantısına katıldı. Akşener, konuşmasında “Farklı gözüken ama birbirinin aynadaki sureti olan iki kutuplu sözde siyaset anlayışını reddettiğimiz için kutlu bir yola çıktık” dedi.

‘Gözü başka mevkilerde olan bu şehri yönetemez’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - “İki tarafın da milletimize sunduğu tek bir vaat var. O da diğer tarafın kazanmaması. Bu kısır döngüye mecbur değilsiniz. Artık hür ve müstakil bir İYİ Parti var” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında da İstanbul’da olanlar, İstanbul’u yönetemez. Aklı, şahsi siyasi hesaplarında, sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez. Sırtında ihmallerin, hataların, veballerin yükünü taşıyanlar, elinde parti içi çıkarların, koltuk kavgalarının, taht oyunlarının bayrağını tutanlar bu şehri yönetemez. Gölgesine sığındıklarının emriyle hareket edenler de, kendi gölgesinden cesaret alıp kibirle hareket edenler de bu şehri yönetemez. Hal böyleyken gelin artık İstanbul’u, şahsi saplantısı hâline getirenlerin neden olduğu bu vasatlık son bulsun.”

Haberin Devamı

Ücretsiz ulaşım vaadi

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu da projelerini açıkladı. Yeni doğan çocuklara bebek arabası hediye edeceklerini söyleyen Kavuncu, 18 yaş altı tüm öğrencilere hafta için toplu ulaşımın ücretsiz olacağını söyledi. Kavuncu, kampüs ve yurt çevrelerinde öğrenci lokantaları açma vaadinde bulundu.

İstifalar durmuyor

COŞKUN ERGÜL Ankara - İYİ Parti’de istifalara yenileri eklendi. Adana’da İl Başkanı’ndan sonra, Kurucu İl Başkanı Metanet Çulhaoğlu da istifa etti. İYİ Parti Ağrı Patnos İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Müslüm Coşkun da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Niğde’de de aralarında eski il başkan yardımcısı, il yöneticileri ile il genel meclisi üyesinin bulunduğu yaklaşık 300 partili, AK Parti’nin adayına destek vermek üzere AK Parti’ye katıldı. CHP’nin yeniden aday göstermediği Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, İYİ Parti’den aday yapılması da istifa getirdi. Adaylığı geri alınan Birol Büyüköztürk istifasını açıkladı.