Gündem GSS borç sorgulama ve bağ-kur sorgulama işlemleri için online tahsilat sayfasına giriş

GSS borç sorgulama ve bağ-kur sorgulama işlemleri için online tahsilat sayfasına giriş

20.04.2015 - 11:48 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini online tahsilat sayfası üzerinden kolayca yapabilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını ve GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama hakkına detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

GSS borç sorgulama ve bağ-kur sorgulama işlemleri için online tahsilat sayfasına giriş

İnsan yaşamının en önemli parçalarından birisi haline gelen internet sadece bireysel kullanımda değil aynı zamanda da kurumsal alanda da önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle de günümüz modern çağında gelişen internet teknolojisi ile birlikte internete her yerden erişim sağlayabilmek mümkün hale geldi. Bu durum kamu kurumlarının çağdaş dünya standartlarını yakalayabilmek için interneti aktif olarak kullanmalarına yol açıyor ki Türkiye’de interneti en aktif olarak kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta borçlarınızı internetten öğrenebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan tüm sigorta borçlarını öğrenebilmelerine yardımcı olan online borç sorgulama servisi web tahsilat uygulamasında SGK borç sorgulama yapılabiliyor. İnternet üzerinden SGK’ ya bağlı olarak herhangi bir SGK borcunuzun olup olmadığını öğrenebileceğiniz gibi olan SGK borçlarınızın dönem, tutar ve son ödeme tarihleri gibi bilgilerine de tüm ayrıntılarıyla birlikte en güncel şekilde ulaşabilme imkanınız bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde sigorta mükelleflerine borç sorgulama işlemleri için sunduğu web tahsilat uygulaması üzerinden SGK, BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulamalarını kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Dijital platformda kolay bir şekilde borç sorgulama yapabilme imkanı sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online borç sorgulama uygulaması web tahsilat üzerinden şifresiz SGK borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Bu işlem için sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlayabildikleri online hizmetler menüsündeki web tahsilat uygulamasında borç sorgulama işlemlerini şifresiz olarak yapabildiklerinden güvenlik amaçlı olarak bazı kimlik bilgilerini girmeleri gerekiyor.

Sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama işlemlerini şifresiz olarak web tahsilat uygulaması üzerinde sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçimini yapmaları, sorgu tipi kısmında yapılacak SSK işlemini seçmeleri ve SSK sicil numarası ile sayfa içerisinde yer alan güvenlik resmi karakterlerini girmeleri gerekiyor. Bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan herhangi bir prim borçlarının olup olmadığını ve olan borçlarının tüm ayrıntılı ve güncel bilgilerini öğrenebiliyor.

Web tahsilat uygulaması üzerinden kolay bir şekilde BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri de yapılabiliyor. BAĞ-KUR sigortalısı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında öncelikle sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimini yaptıktan sonra sorgu tipi kısmında yapacakları BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini seçmeleri gerekiyor. En son olarak BAĞ-KUR sicil numarası ile birlikte güvenlik kodu doğrulamasını girmeleri gerekiyor. Böylelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’na BAĞ-KUR borcunun olup olmadığını veya olan BAĞ-KUR borçlarının güncel ve ayrıntılı bilgilerini kolayca görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun 2012 yılında tüm Türkiye’deki vatandaşların sosyal güvence kapsamı altına alabilmek amacı ile hizmete sunduğu Genel Sağlık Sigortası’na ilişkin borç sorgulamalarını da web tahsilat uygulamasından yapabilmek mümkündür. Vatandaş, web tahsilat uygulamasında GSS borç sorgulama işlemini sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler ‘seçeneğini seçerek, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçeneğini seçerek ve en son olarak T.C. kimlik numaraları ile sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek yapabiliyor. GSS borç sorgulama işlemi ile vatandaşlar artık GSS prim borçlarının olup olmadığını ve olan GSS prim borçlarının tutar, dönem ve son ödeme tarihleri gibi ayrıntılı bilgilerine ulaşabiliyor.