Gündem Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde heyelan

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde heyelan

23.11.2009 - 13:37 | Son Güncellenme:

.

Gümüşhanenin Torul İlçesinde heyelan

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde grup yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle 2 köy ile 1 mahallenin ilçe ile bağlantısı kesildi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, beraberindeki Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ile birlikte heyelanın meydana geldiği ilçenin Çit Deresi grup yoluna giderek incelemelerde bulundu ve durumla ilgili bilgi aldı.

Vali Salihoğlu, incelemelerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, grup yolundaki heyelan dolayısıyla ilçeye bağlı Gümüştuğ, Yıldız köyleri ile Büyükçit köyüne bağlı Emirler Mahallesi’nin ilçeyle bağlantısının kesildiğini belirtti.

Yolu kapanan iki köye ve bir mahalleye elektrik verilemediğini, telefon direklerinin devrilmesi sonucu da iletişim kurulamadığını ifade eden Vali Salihoğlu, "Heyelan büyük, ayrıca toprak akıntısı zaman zaman devam ediyor. Bu nedenle de şu anda çalışma yapılması mümkün değil" dedi.

Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Bayındırlık İskan Müdürlüğü jeologlarından kurulacak teknik ekibin heyelan alanında incelemede bulunacaklarını, hazırlanacak rapor doğrultusunda hareket edeceklerini söyleyen Salihoğlu, şunları kaydetti: "Heyelanlı bölgenin temizlenmesi, yapılacak alternatif bir yoldan daha pahalı olacak. Görüldüğü gibi heyelan alanı çok büyük ve hareketlilik devam ediyor. Çalışma yapılması mümkün olmadığı için alternatif bir yol düşünüyoruz.

Önceliğimiz vatandaşın can güvenliğidir. İlçeye bağlı 2 köy ile bir mahallemizde 104 hanede 524 vatandaşımız yaşıyor. Bu nedenle yolu açarken çok iyi düşünmemiz gerekiyor." Vali Salihoğlu, heyelan nedeniyle yolları kapalı bulunan iki köy ile bir mahalledeki elektrik kesintisi ile telefon hatlarının onarım işinin kısa sürede yapılacağını bildirdi.

Öte yandan, Torul’a bağlı Yıldız köyüne yolcu taşıyan Ertuğrul Balcı, heyelan olmadan birkaç dakika önce bu yoldan geçtiğini belirterek, "Heyelandan kıl payı kurtulduk. Biz o alandan geçtikten birkaç dakika sonra heyelan oldu. Az daha gecikmiş olsaydık heyelan altında kalacaktık" dedi.