Gündem Gündem deprem ile seçimdi...

Gündem deprem ile seçimdi...

23.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da Ramazan Bayramı nedeniyle partiler arası bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Gündem deprem ile seçimdi...

Bayramlaşma programı kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur başkanlığındaki heyet AK Parti Genel Merkezi’nde, CHP, MHP, HÜDA PAR, BBP, DSP, DP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi heyetlerini ağırladı. HDP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile bayramlaşmayan AK Parti’de, ziyarete gelen heyetlere çikolata ve baklava ikram edildi. 

Haberin Devamı

‘Daha güçlü geliyoruz’ 

AK Parti’yi ilk ziyaret eden, Ankara Milletvekili Murat Emir başkanlığındaki CHP heyeti oldu. AK Parti’li Uygur, deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgi verirken, “Depremlerden dolayı içimiz buruk. Bundan sonraki süreçte devlet, millet el ele en kısa süre içerisinde büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi. CHP’li Emir, “Siz başlıyorsunuz; bitirmek, anahtarları teslim etmek bize kısmet olacak” diye konuşurken, Uygur, “14 Mayıs’ta daha güçlü bir şekilde geliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Uygur, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki MHP heyeti ile görüşmede ise, “Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki süreçte çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” vurgulamasını yaptı. Durmaz da, “Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızı ilk turda ezici bir çoğunlukla seçtireceğimize zerre kadar şüphemiz yok. Parlamentoda da Cumhur İttifakı olarak çoğunluğu temin edeceğimize inanıyorum” görüşünü dile getirdi. 

Haberin Devamı

CHP’ye ziyaretler 

CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık başkanlığındaki heyet konukları karşıladı. CHP’ye sırasıyla AK Parti, DSP, Vatan Partisi, HDP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Parti heyetleri ziyarette bulundu. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, depremler nedeniyle bayramın buruk geçtiğini, millet devlet kaynaşmasıyla yaraların sarılmasına çaba gösterildiğini söyledi. Ayrıca seçim çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden İşler, “İnşallah hep birlikte huzur içinde bu seçimi de gerçekleştireceğiz. Milletimizin vereceği karar herkesin kabulüdür” dedi. 

‘Geleceğin teminatı’ 

CHP’li Karabıyık da son dönemde deprem nedeniyle büyük acılar yaşandığını söyleyerek, “Huzur ve barış içerisinde, kimseyi ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan sevgiyle nice güzel bayramlar olsun. Umarım milletimiz en doğru kararı verecek” diye konuştu. 

İşler ise, “Bizler de kimseyi ötekileştirme taraftarı değiliz. Siyasette zaman zaman atışmalar olur, bu çift taraflıdır. Herkes birbirini eleştirir ama önemli olan oturduğumuz zaman konuşabilmek, anlaşabilmek” dedi. 

Haberin Devamı

‘Baskı altına alındık’ 

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir ise CHP’yi ziyarette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çalışmalarında başarılar dilediğini söyleyerek, “Biz örgütlerimiz tarafından, halkımız tarafından çok baskı altına alındık. Biz birbirimize alternatif olarak kurulmuş bir parti değiliz. Bülent Ecevit’in dediği gibi; ‘Türk milletinin ihtiyacından doğmuş bir partiyiz’. Ulusal birlik, ulusal solculuğumuz nedeni ile sağdaki sıkışmış oylara da talip olan bir parti olarak kurulmuş bir partiyiz” ifadelerini kullandı. CHP’li Karabıyık da, “Kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden soframızı büyüterek sevgi dili ile barış dili ile yaklaşmamız lazım. CHP koca bir çınar. Bundan sonra da biz herkesi kucaklayarak, bütün sorunlara çözüm üreterek ve Türkiye’nin geleceğinin teminatı olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Birlikte inşa edeceğiz 

CHP heyeti daha sonra Vatan Partisi ve Yeşil Sol Parti heyetini kabul etti. Yeşil Sol Parti MYK/Toplumsal Muhalefetle İlişkiler Komisyon Eş Sözcüsü Sevtap Akdağ, “Biz bu seçimin, yaşadığımız sorunların çözümü konusunda yol açıcı olmasını umut ediyoruz. Herkesin gerçekten güvenli bir hayata sahip olması taleplerinin karşılanacağı bir Türkiye’yi birlikte inşa edebileceğimizi düşünüyoruz” dedi. CHP’yi, İYİ Parti, BBP, DP, MHP ve Saadet Partisi heyetleri de ziyaret etti. 

Haberin Devamı

5 partiden HDP ve YSP’ye ziyaret

HDP ve Yeşil Sol Parti (YSP) ise bayramlaşma programı kapsamında, CHP, Gelecek, SP, DEVA ve Genç Parti heyetlerini ağırladı. Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkan Yardımcısı Gülnur Hayran, ülkede yaşanan olumsuzlukların bir çoğunun insanların birbirini tanımamasından kaynaklandığını belirterek, Türkiye’ye barışı kadınların getireceğini söyledi. HDP MYK üyesi Sultan Özcan ise bayramın deprem nedeniyle buruk geçtiği ifade etti. Ankara Milletvekili Murat Emir başkanlığındaki CHP heyeti ile görüşmede de Özcan, Adıyaman’da Kılıçdaroğlu’na yönelik yaşanan olayları provokasyon olarak nitelendirdi. CHP heyetine geçmiş olsun dileğini ileten Özcan, 14 Mayıs seçimlerinde çifte bayram beklediklerini kaydetti. Emir de, seçimlerin kardeşlik ve huzur içinde geçmesini temenni ederek, CHP’nin bütün partilerle diyalog içinde olduğunu vurguladı. SP, Genç Parti ve DEVA Partisi de, HDP ve YSP’yi ziyaret eden partiler arasında yer aldı.