Gündem Gürbulak'ta, TIR'ın yakıt deposunda 84 kilo eroin ele geçirildi

Gürbulak'ta, TIR'ın yakıt deposunda 84 kilo eroin ele geçirildi

11.09.2021 - 13:26 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapısı'na İran'dan gelen TIR'ın yakıt deposunda 84 kilo eroin ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.

Gürbulakta, TIRın yakıt deposunda 84 kilo eroin ele geçirildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bilgi sistemleri üzerinden alınan uyarıda, Gürbulak Gümrük Kapısı'na İran'dan gelen TIR hakkında ihbar kaydı olduğu tespit edildi. Uyuşturucu kaçakçılığı şüphesi ile araç riskli olarak değerlendirildi. X-ray taramasına sevk edilen TIR'ın yakıt deposunda şüpheli yoğunluğa rastlanıldı ardından arama hangarına alınan TIR'ın ayrıntılı kontrollerinde narkotik dedektör köpekler de kullanıldı.

Haberin Devamı

Gürbulakta, TIRın yakıt deposunda 84 kilo eroin ele geçirildi

Yapılan kontrolde, TIR'ın yakıt depolarından birine dedektör köpeklerin tepki verdiği görüldü. Yakıt deposu yerinden söküldü ve şüpheli bölge kesilerek açıldı. Yakıt deposunun içinde gizli bölme oluşturulduğu ve bu bölmede sıkıştırılmış paketlerin gizlendiği saptandı. Çıkarılan 113 renkli paket içinde 84 kilo eroin ele geçirilirken, TIR sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında uyuşturucunun naklinde kullanılan araca da el koyuldu.