Gündem Hafta sonu fırınlar açık mı ( cumartesi-pazar)? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak serbest mi?

Hafta sonu fırınlar açık mı ( cumartesi-pazar)? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak serbest mi?

05.12.2020 - 09:40 | Son Güncellenme:

Fırınların açık olup olmadığı vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı 4 Aralık saat 21.00'de başladı ve 7 Aralık saat 05.00'e kadar devam edecek. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı, ekmek almak serbest mi?

Hafta sonu fırınlar açık mı ( cumartesi-pazar) Sokağa çıkma yasağında ekmek almak serbest mi

Sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte sayrıntılar araştırılmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağında fırınların çalışma duurmu merak konusu. İçişleri Bakanlığı, Sokağa Çıkma Kısıtlamaları Genelgesi yayımladı. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı, ekmek almak serbest mi?

Haberin Devamı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Sokağa Çıkma Kısıtlamaları Genelgesinde fırınlar ile ilgili şu ayrıntılar yer aldı;

1.3. Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlumamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.